Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori 2023 are loc in Romania

Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori 2023 are loc in Romania

29.06.2023

Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori se desfasoara in luna iulie in Romania


Un weekend: 7 – 9 iulie. Trei clase: 65cmc, 85cmc, 125cmc. Cei mai buni tineri piloti de motociclete din lume. Va fi spectactol total in Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori programat intre 7 – 9 iulie, pe circuitul TCS Racing Park.


Romania devine, in aceasta vara, capitala mondiala a motocrossului. Inaugurat in 2004, Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori a fost gazduit de tari cu traditie in acest sport, precum Belgia, Italia, Franta, Australia, Grecia si Finlanda, iar in 2023 cei mai buni tineri piloti din lume se vor lupta pentru titlurile mondiale pe circuitul TCS Racing Park de langa Bucuresti.
Cluburile Top Cross TCS si Dual Racing Team au organizat pe TCS Racing Park numeroase competitii internationale, de la etapele de Campionat Mondial de Motocross cu Atas si clasa MX3 pana la curse din calendarele nationale, balcanice si europene. Pentru sezonul 2023, Federatia Internationala de Motociclism (FIM) si Infront Moto Racing, promotorul competitiei, au decis ca mondialul de juniori sa se desfasoare in Romania. 


„Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori este unul dintre cele mai importante evenimente din calendarul nostru pentru aceasta disciplina pentru ca avem o strategie clara de sustinere a tinerilor piloti. Sunt incantat ca acest mondial se va desfasura in Romania si sunt convins ca organizatorii, impreuna cu Federatia Romana de Motoclism, vor face o treaba foarte buna”, a spus Jorge Viegas, presedintele FIM, in momentul in care s-a decis ca Romania sa gazduiasca aceasta competitie.


In competitia mondiala vor participa piloti cu varste intre 10 si 17 ani, care vor concura la clasele: 65cmc, 85cmc si 125cmc. Campionatul Mondial de Juniori se va desfasura pe TCS Racing Park, circuit aflat la 40 de kilometri de Bucuresti, iar la start vor fi peste 200 de piloti reprezentand cel putin 26 de tari. In 2022, la evenimentul organizat in Finlanda, echipa Statelor Unite si-a asigurat titlul mondial, iar la individual au triumfat sportivi din Estonia la clasa 65cmc si din Tarile de Jos la clasele 85cmc si 125cmc. 


„Este un vis care acum a devenit realitate. Am muncit foarte mult la acest proiect si sunt mandru ca am reusit sa aducem din nou o etapa de nivel mondial in Romania. Tot ceea ce am facut in ultimii ani a fost dedicat atragerii unui numar cat mai mare de copii pentru a practica acest sport si cred ca organizarea unui Campionat Mondial dedicat juniorilor va avea un impact major in dezvoltarea lui in Romania”, a spus Adrian Raduta, organizator si reprezentant al clubului Top Cross TCS.  


Timp de 3 zile, in Romania vor ajunge cei mai buni tineri piloti de motocross din lume care au ca obiectiv principal castigarea titlului mondial. Competitia se va desfasura in perioada 7 – 9 iulie, vineri fiind programat startul festiv, iar sambata si duminica intreaga actiune mutandu-se  pe circuitul de motocross TCS Racing Park, acesta urmand sa fie complet configurat pentru acest eveniment. 


„Parteneriatul nostru cu Infront Moto Racing si Federatia Internationala de Motociclism va asigura o vizibilitate impresionanta pentru aceasta competitie. Astfel, imagini de la Campionatul Mondial de Juniori, care se va desfasura anul acesta in Romania, vor ajunge in peste 160 de tari la un numar potential de 1,4 miliarde de case, ceea ce inseamna o promovare importanta pentru Romania in intreaga lume”, a spus si Ciprian Popescu, organizator si reprezentantul clubului Dual Racing Team.


Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori programat in perioada 7 – 9 iulie pe circuitul TCS Racing Park este sustinut de: Alro Slatina, Trivas, ATH Moto, Husqvarna, Best Tools, Paste Baneasa, Vitamin Aqua, Promenada Mall si Asociatia pentru Tineret si Evolutie.
Parteneri media: Euromedia, Rock FM, Phoenix, Pro TV, Universal Solution, Look Outdoor, Strategic United Media.


Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori se desfasoara in luna iulie in Romania

Te-ar putea interesa si:

ZEEHO expune cele mai recente scutere AE si C!TY SPORT la Bangkok Motor Show

ZEEHO participa la cea de-a 45-a editie International Bangkok Motor Show 26-7 aprilie. La standul brandului subsidiar CFMOTO pot fi admirate cele mai noi modele de scutere electrice ZEEHO: C!TY SPORT, AE8 SE, AE6 SE, AE2, AE8 si AE6. Evenimentul a...

Citeste mai mult