Mani Lettenbichler a inceput campania 2024 FIM Hard Enduro in forta

Mani Lettenbichler a inceput campania 2024 FIM Hard Enduro in forta

14.05.2024

Manuel Lettenbichler de la Red Bull KTM Factory Racing a inceput Campionatul 2024 FIM Hard Enduro (HEWC) sub auspicii glorioase, dominand procedurile de la Valleys Hard Enduro din Marea Britanie. Dupa un sezon  perfect in 2023, Mani a condus de la inceput pana la sfarsit in timpul evenimentului de trei ture si a obtinut o victorie binemeritata in prima runda a sezonului 2024 din Tara Galilor.

 

Marcand prima oprire din seria de sapte runde, Valleys Hard Enduro este un eveniment complet nou, desfasurat pe parcursul a trei zile de curse. Actiunea a debutat vineri, pe o pista scurta in stil SuperEnduro pe Walters Arena care le-a oferit riderilor primul contact cu terenul galez. In ciuda presiunii uriase din partea lui Jonny Walker si Alfredo Gomez, Mani a reusit sa se impuna. 

 

La Prologul de sambata, riderii s-au confruntat cu un traseu de 10 kilometri, rezultatele fiind decisive stabilirea ordinii de start la evenimentul principal de duminica. Mentinandu-si forma extraordinara de vineri, Lettenbichler a transformat cursul solicitant din punct de vedere tehnic intr-o cursa aparent usoara. Riderul motocicletei KTM a stabilit ritmul si a realizat cel mai rapid timp in primul sau tur, pentru a trece cu un minut mai repede in turul doi si a-si asigura pole position pentru duminica.

 

Din cauza vremii mai uscate si calde in ziua a treia in Tara Galilor, cursa din Valleys Hard Enduro a fost una dura. Concurentii s-au confruntat cu trei tururi pe un traseu de 16 kilometri, intr-un format in care castigatorul ia tot – primul care trece linia este incoronat campion Valley Hard Enduro si castiga maximul de puncte FIM Hard Enduro.

 

A fost clar cursa lui Mani. Dupa un start puternic, pilotul KTM 300 EXC a impins din greu in primul tur pentru a construi un avantaj fata de rivali. Mentinand acel ritm in turul doi, tanarul german a reusit sa controleze cursa din fata, in ciuda provocarii lui Teodor Kabakchiev. A crescut avansul in al treilea si ultimul tur, oferind astfel o cursa de campion pentru a ajunge primul la linia de finis. Mani a terminat cursa cu peste trei minute inaintea locului secund, cucerind prima sa victorie din sezonul HEWC 2024.

 

 


Lettenbichler incepe in forta campania 2024 FIM Hard Enduro!

Te-ar putea interesa si:

Kawasaki introduce noile modele de SxS-uri RIDGE

Producatorul japonez aduce in sezonul 2024 noua sa propunere pe segmentul de side-by-side-uri sport-utilitare, gama de modele Kawasaki RIDGE. Noile vehicule sunt construite atat pentru agrement, cat si pentru munca si livreaza confort sporit la pilot...

Citeste mai mult