Peste 200 de piloti concureaza la Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori

Peste 200 de piloti concureaza la Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori

30.06.2023

214 piloti din 30 de tari vin in Romania la Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori

Cei mai buni tineri piloti din 30 de tari vor concura, in perioada 7 – 9 iulie, pe circuitul TCS Racing Park la Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori. Peste 200 de piloti de motociclete cross se vor lupta pentru titlurile mondiale la clasele 65cmc, 85cmc si 125cmc, iar biletele sunt disponibile pe iabilet.ro.


Romania va gazdui, in perioada 7 – 9 iulie, Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori, iar la start vor fi 214 piloti din 30 de tari care se vor lupta pentru titlurile mondiale la clasele 65cmc, 85cmc si 125 cmc. Competitia se va desfasura pe TCS Racing Park, aflat la 25 de kilometri de Bucuresti, circuit care a fost complet modificat pentru cel mai important eveniment de motocross organizat in Romania.


„Am vrut sa trecem la urmatorul nivel de organizare asa ca am decis sa modificam complet circuitul. Pentru asta am colaborat cu neozeelandezul Greg Atkins, un specialist recunoscut la nivel mondial si care a conceput unele dintre cele mai spectaculoase trasee de motocross din lume. Circuitul respecta acum  toate cerintele necesare organizarii unui Campionat Mondial impuse de Federatia Internationala de Motociclism (FIM) si Infront Moto Racing, promotorul competitie, iar din punct de vedere sportiv este un traseu tehnic, care va solicita cu siguranta toti pilotii”, a spus Adrian Raduta, organizator si reprezentant al clubului Top Cross TCS.  

La Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori vor participa sportivi cu varste intre 10 si 17 ani, iar la start vor fi si cei mai buni piloti din Statele Unite, echipa care a castigat titlul mondial la editia trecuta din Finlanda. In plus, intre 7 si 9 iulie vor concura pe TCS Racing Park si piloti din Africa de Sud, Australia, Austria, Belgia, Bulgaria, Croatia, Cehia, Danemarca, Ecuador, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Iran, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Marea Britanie, Moldova, Slovenia, Slovacia, Spania, Thailanda, Tarile de Jos, Ucraina, Uganda, Ungaria si Romania. 


„Sunt foarte bucuros ca vom avea in Romania un numar atat de mare de participanti. La editia de anul trecut din Finlanda au fost 180 de sportivi din 26 de tari, iar acum avem peste 200 de piloti din 30 de tari. Pe lista de start sunt piloti din tari cu traditie in motocrossul mondial asa ca sunt sigur ca lupta pentru titlurile mondiale va fi una extrem de disputata la fiecare clasa. Este un eveniment cu o amploare uriasa si care va fi transmis in peste 160 de tari, iar Romania va beneficia de o promovare pe masura”, a spus si Ciprian Popescu, organizator si reprezentantul clubului Dual Racing Team.

La clasa 65cmc sunt inscrisi 63 de piloti, la clasa 85cmc vor participa 77 de sportivi, iar la clasa 125cmc vor lua startul 74 de sportivi. Organizarea Campionatului Mondial de Motocross pentru Juniori pe TCS Racing Park, acordata de Federatia Internationala de Motociclism (FIM) si Infront Moto Racing, promotorul competitiei, este o oportunitate importanta si pentru tinerii piloti din Romania care vor avea ocazia sa se lupte pe teren propriu cu cei mai buni piloti din lume.  


„Este o oportunitate extraordinara pentru mine sa particip la un Campionat Mondial chiar pe circuitul pe care-l cunosc cel mai bine si abia astept sa iau startul la aceasta competitie. Cu siguranta va fi o cursa foarte dificila si pentru asta ma antrenez intens inca de la inceputul acestui sezon. Ma astept sa fie o atmosfera foarte tare la cursa, iar obiectivul meu este sa termin in puncte”, a spus Sami Dumitru, 12 ani, pilot care va concura la clasa 85cmc.

Trei zile de spectacol total

Romania va fi, timp de trei zile, capitala mondiala a motocrossului, si asta inseamna un spectacol total. Vineri, 7 iulie, este programat startul festiv la Promenada Mall, pe terasa Manufaktura cu intrarea din strada Barbu Vacarescu, unde vor fi prezentate delegatiile din cele 30 de tari, iar sambata si duminica intreaga actiune se va desfasura  pe circuitul de motocross TCS Racing Park.

Biletele sunt disponibile pe iabilet.ro


Accesul publicului la acest eveniment se va face in baza unui abonament, valabil pentru zilele de 8 si 9 iulie, care poate fi cumparat de pe platforma iabilet.ro sau, in zilele de desfasurare a curselor direct in zonele special amenajate la TCS Racing Park. Pretul abonamentului pentru doua zile pline de actiune este de 85 de lei. 

Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori programat in perioada 7 – 9 iulie, pe circuitul TCS Racing Park, este un eveniment care se desfasoara sub egida Federatiei Romane de Motociclism si este sustinut de Ministerul Tineretului si Sportului. Sponsorii evenimentului sunt Alro Slatina, Trivas, ATH Moto, Husqvarna, Best Tools, Paste Baneasa, OMV Romania, Vitamin Aqua, Promenada Mall si Asociatia pentru Tineret si Evolutie.

Parteneri media: Euromedia, Rock FM, Phoenix, Pro TV, Universal Solution, Look Outdoor, Strategic United Media.


214 piloti din 30 de tari vor concura la Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori desfasurat in acest an in Romania.

Te-ar putea interesa si:

CFMOTO Aspar Team castiga Marele Premiu al Qatar-ului!

Pilotul CFMOTO Aspar Team a devenit primul lider Moto3 dupa turul final in care a reusit sa depaseasca cinci concurenti pentru a-si adjudeca victoria.  DAVID ALONSO, CAMPION MOTO3 - Riderul CFMOTO Aspar Team castiga Marele Premiu al Qatar-ului...

Citeste mai mult