Back to old version
Aprilia RS 457, un nou capitol din saga Aprilia RS

Aprilia RS 457, un nou capitol din saga Aprilia RS

13.09.2023

Aprilia completeaza cea mai sportiva din gamele sale de motociclete, accelerand pe un segment orientat spre viitor, fie ca este despre generatia tanara de rideri, fie despre piete noi. Puternica si distractiva, cu cel mai bun raport greutate-putere in categoria sa, dar in acelasi timp usor de manevrat si confortabila, cu solutii tehnice rafinate preluate direct din clasele superioare si cu un look agresiv, in stil pur RS. Motocicleta Aprilia RS 457 este alimentata de un motor bicilindric, racit cu lichid, 4 valve, DOHC si dispune de un cadru din aluminiu usor si un pachet cuprinzator de sisteme electronice: Ride by Wire, control al tractiunii reglabil si trei moduri de pilotare. 

Aprilia RS 457 vrea sa se impuna ca reper nou in termeni tehnologici si de stil pentru tinerii motociclisti, o optiune atragatoare pentru a accesa lumea sportiva. Aceasta motocicleta Aprilia a fost dezvaluita la premiera globala pe circuitul MotoGP din Misano, unde au fost prezenti riderii echipei Aprilia Racing, Aleix Espargaro si Maverick  Viñales, pilotul de test Lorenzo Savadori si Massimo Rivola (Aprilia Racing CEO), Romano Albesiano (Director Road Racing Techn&Sport Mgmt, Aprilia Racing) si campionul mondial de sase ori Max Biaggi.

Lansarea lui RS 457 pe 7 septembrie este un pas istoric pentru brandul italian, nu doar din punct de vedere tehnic. Cu noul motor in 2 cilindri, Aprilia stabileste ca obiectiv patrunderea sa pe piete complet noi pentru a veni in intampinarea cererii crescute de motociclete de cilindree mai mica, dar distractiv de condus si avansate ca design si tehnica. 

Michele Colaninno - AD Grup Piaggio: „In acesti ani, brandul traieste o perioada magica de inovatie, sustinuta de progresele continue din lumea curselor. Introducerea recenta a familiei 660, cu RS si Tuono mai intai, apoi cu Tuareg, a extins orizonturile, creand o gama completa si competitiva. Acum suntem pregatiti sa facem un pas spre viitor cu o motocicleta dezvoltata in intregime la Noale si dedicata tinerilor, care va deschide perspective mari pe piete noi. Un pas inainte spre globalizarea unui brand care poarta dintotdeauna in ADN-ul sau combinatia perfecta intre tehnologie, distractie si atitudine orientata spre viitor”. 

Sigla RS reprezinta, conform Aprilia, spiritul sportiv. O motocicleta conceputa sa uluiasca, prin inovatiile derivate din lunga istorie de racing care a dat nastere unei culturi motociclistice unice in lume. Aprilia a devenit visul unei intregi generatii, dupa ce a dominat cursele categoriei 2T, apoi s-a impus in competitiile Superbike si a devenit protagonista MotoGP. Acum Aprilia revine la misiunea cu care s-a nascut, cu un proiect dedicat tineri generatii de motociclisti si care imbina toate cunostintele si expertiza de pe circuitele de viteza din toata lumea. 

Modelul este disponibil in varianta standard pe negru si pe alb si in versiune Replica. 

Din 2020, succesul masiv al lui Aprilia RS 660 (cel mai vandut sportbike din Europa), a impulsionat scena de motociclete sport de capacitate medie si a creat un segment nou. Aceeasi formula castigatoare se repeta cu Aprilia RS 457 care devine o punte intre motorizarea 125 si RS 660 si va completa familia RS in care se afirma puternicele modele superbike V4 si varful de lance al gamei ca expresie tehnologica suprema, modelul RS-GP, castigatorul GP-ului in Motomondial.