Autoarea „Lone Rider” vine in Romania

Autoarea „Lone Rider” vine in Romania

12.09.2018

Elspeth Beard este prima femeie din Marea Britanie care a realizat un traseu in jurul lumii pe doua roti si vine in premiera in tara noastra in calitate de invitat la cea de-a doua editie BATS (Bucharest Adventure Travel Sessions) care va avea loc pe 15 septembrie.

Jurnalul de calatorie al englezoaicei, „Lone Rider: The First British Woman to Motorcycle Around the World” a fost dat tiparului in 2017 si este o sincera descriere a anilor 80 din perspectiva unei femei care calatoreste singura si are de infruntat diverse prejudecati in tarile pe care le colinda.

 

 

 

La eveniment va participa si o alta personalitate care a inspirat generatii intregi de motociclisti, Ted Simon, cunoscut pentru cartea „Jupiter’s Travels” aparuta in 1979. Cei doi invitati din strainatate vor vorbi despre experientele traite in postura de motociclist intr-o vreme cand nu exista nici GPS, nici internet, nu se gaseau service-uri pentru reparatii la orice pas, iar situatia politica din tarile Orientului era incerta.

Este o ocazia unica pentru iubitorii de motociclete din Romania si in special pentru cei tineri sa afle de la „sursa” cum era sa calatoresti in anii ’70-’80 prin Canada, Mexic, Australia, Asia...

De profesie jurnalist, Ted Simon a fost sponsorizat in 1973 de catre publicatia „The Sunday Times” pentru a-si incepe temerara calatorie prin lume la bordul unei motociclete Triumph Tiger 100. In decursul a patru ani, el a vizitat 45 de state si a parcurs peste 103000 km. Acum in varsta de 87 de ani, Ted Simon nu este pentru prima data in Romania. Mai precis, el a tranzitat tara noastra de multe ori folosind transportul public pe ruta Kaliningrad - Romania dupa caderea regimului comunist pentru a documenta radacinile sale est-europene (tatal sau fiind roman) in cartea „The Gipsy in Me”.

 

 

Organizatorul evenimentului din 15 septembrie de la Hangar Gastropub este ONG-ul Asociatia Scoala Calatoare in parteneriat cu BMW Motorrad Romania.

 

 

Te-ar putea interesa si:

2024 Can-Am Traxter XT HD9

2024 Can-Am Traxter XT HD9 - un aliat pe care te poti baza pentru sarcini utilitare in medii off road greu de accesat  Side-by-side-urile din gama Can-Am Traxter sunt recunoscute pentru capacitatile lor extraordinare indeosebi in plan utilitar....

Citeste mai mult