Vespa a implinit 75 de ani de existenta in 2021

Vespa a implinit 75 de ani de existenta in 2021

28.06.2021

Vespa a celebrat a 75-a aniversare si a atins 19 milioane de vanzari de scutere in intreaga lume. Pionierii scuterului italian cu siguranta nu si-au imaginat ca Vespa va fi o prezenta populara dupa 75 de ani de cand au completat primul lor patent pe 23 aprilie 1946.

"O motocicleta care detine cadru si caroserie care acopera toate partile mecanice" - o descriere prea putin atractiva pentru Vespa 98! 75 de ani mai tarziu, Vespa este arhicunoscuta si vanduta in 83 de tari, devenind unul dintre cele mai renumite produse "made in Italia". In mod surprinzator, productia este in continuare la inaltime, in 2005 au fost produse 50000 unitati, iar productia s-a dublat din 2007 pana in 2018 ajungand la 200000 unitati. Scuterul italian emblematic a depasit toate asteptarile, si-a surclasat competitia si s-a transformat in cel mai cunoscut brand la nivel mondial.

Pentru a marca evenimentul aniversar, compania a sarbatorit prin lansarea modelului 75th anniversary GTS construit in fabrica din Pontedera. Se stie deja ca a pilota un scuter Vespa este mai mult decat o declaratie de "fashion". O data ce te-a captivat, ramane in viata ta pentru totdeauna.

Seria de modele aniversare include scuterele in editie limited: Vespa Primavera 125GTS Super Tech 125 si GTS Super Tech 300. Corpul din otel al vehiculelor vine acoperit intr-o nuanta de galben metalic numita „Giallo 75” si reprezinta o interpretare contemporana a cromaticii specifice anilor 1940.

Caracteristici. Noile modele beneficiaza de afisaj 4.3-inch TFT. Se mai remarca si prin elementele cromate, o sa din piele nubuck si jante gri cu finisaje diamant. Rack-ul / portbagajul spate este si el cromat si gazduieste o geanta rotunda similara cu roata de rezerva prezenta la primele modele cu doua roti Vespa. Display-ul color faciliteaza conectivitatea la smartphone.

Te-ar putea interesa si:

KTM 890 ADVENTURE, un travel bike de incredere pentru pasionatii sportului 

Aventura pe doua roti isi gaseste expresia suprema in lineup-ul de motociclete Travel al brandului austriac. KTM Motorcycles vine cu mai multe propuneri pe acest segment, atat pentru incepatori, cat si pentru cei care cauta o motocicleta midsize sau ...

Citeste mai mult