Iconicul scuter Swallow devine electric

Iconicul scuter Swallow devine electric

28.07.2017

Scuterele de la Swallow - Schwalbe din Germania - sunt prezente pe drumurile europene de zeci de ani, ele fiind aproape tot atat de cunoscute ca si Kreidler, Lambretta sau Vespa. Swallow în doi timpi a fost construit de compania de oțel Stimson, care a debutat in 1856 ca producător de arme și a intrat în producția de motociclete în 1896.

Iconicul scuter Swallow devine electric - scuter electric swallow 

Dupa cel de-al doilea război mondial, compania a fost reformată în Germania de Est și a început să construiască motorete și scutere, ultimul exemplar fiind produs în 1986. In prezent, Swallow revine ca un scuter electric sub auspiciile producătorului de scutere electrice de la Berlin, Govecs. Compania a colaborat cu compania Bosch pentru tehnologia motoarelor și a obținut recent drepturile de licențiere pentru marca Schwalbe.

Iconicul scuter Swallow devine electric - scuter electric swallow 

Realizat cu un sistem de transmisie Bosch 4kW, scuterul are o viteză maximă raportată de 45 de km/h, ceea ce înseamnă că este proiectat pentru transportul strict urban.

Iconicul scuter Swallow devine electric - scuter electric swallow 

Raportul spune că o încărcare completă va dura 4,5 ore, iar o incarcare de 50% este posibilă într-o oră. Dublare acumulatorului face posibila o scurtă navetă sau o utilizare zilnică ușoară, iar asta ar putea limita reîncărcarea la o dată pe săptămână. Noul Swallow este similar ca stil și profil cu originalul, dar are acum un display LCD, frâne bune, un încărcător de 1200 W și un cablu la bord. Cablul de 5 metri se află sub scaun, iar bateriile pot fi reîncărcate de la o priză standard pentru uz casnic.

Iconicul scuter Swallow devine electric - scutere electrice 

Govecs-ul spune despre Swallow ca este un scuter "extrem de dinamic, agil si are o acceleratie buna". Riderul poate alege din trei variante de putere - Go, Cruise si Boost - pentru a face fata situatiei in mod optim. El este adus la un nivel complet nou în ceea ce privește dinamica și accelerația.

Iconicul scuter Swallow devine electric - scuter electric 

Primul magazin Schwalbe va fi deschis la Berlin și va fi urmat de mai multe magazine dealere în marile orașe europene. Din pacate nu a fost indicat dacă sau când va fi disponibil scuterul si în S.U.A.

Te-ar putea interesa si:

CFMOTO 800MT Sport: putere si raspuns prompt

Brandul chinez, CFMOTO, isi cimenteaza pozitia pe piata de motociclete, iar modelul adventure touring 800MT demonstreaza cat de competitiv a devenit. Finisajele si dotarile sunt la egalitate, daca nu chiar mai bune, decat cele de la producatorii mai ...

Citeste mai mult