Scherer castiga raliul King of the Hammers 2018

Scherer castiga raliul King of the Hammers 2018

14.02.2018

King of the Hammers este o cursa unica desfasurata in desertul Californiei de Sud. Raliul combina cele mai dificile elemente de rock crawling cu aspectele mai rapide ale cursei de mare viteza prin desert.

Traseul din acest an a masurat 202 mile (325 km) si a fost impartit in trei: in prima parte, a fost „normal” (a predominat desertul larg deschis in general plat, permitand rularea cu viteze inalte), urmand apoi adevaratele provocari – urcusul pe roci si pietris si prin canionul de boulder-bashing, ce compune infama portiune cu bolovani „Hammer Trails”.

Aceste trasee exista de ani de zile si localnicii le cunosc bine: Sledgehammer, Jackhammer, Claw Hammer, Back Door, Outer Limits si alte cateva. Doar o mana de piloti indraznesc sa se aventureze aici.  Ciocanele traverseaza gigantice canale de drenaj naturale pline cu bolovani de marimea frigiderelor sau masinilor de spalat. Este un traseu terifiant chiar si pentru cei mai experimentati rideri. Ideea fondarii competitiei King of the Hammers a venit ca urmare a dorintei de a incerca cucerirea intregului traseu. Initial, doar cativa prieteni s-au gandit sa incerce sa abordeze acest traseu. Cu aproximativ 12 ani in urma, evenimentul a devenit mai bine organizat si a inceput sa atraga tot mai multi rideri si public, popularitatea sa crescand de la an la an.

Saptamana de concurs a debutat cu King of the Motos, un eveniment de doua zile, care a inclus trei curse pentru motociclisti si care a inceput cu un raliu noaptea, intr-un peisaj ca inspirat din universul lui Dante. Urmatoarea proba a fost Holley EFI Shootout, un fel de cursa de tractiune boulder-bashing.

In continuare pe lista, raliul de Side-by-Side-uris-a desfasurat pe aproape 215 km.

Scherer castiga raliul King of the Hammers 2018 - utv

In acest an, 102 participanti au luat startul la bordul vehiculelor ultra-specializate pentru acest tip de raliu. Vehiculele trebuie sa fie capabile sa se catere pe stancile aproape verticale, sa treaca peste bolovani la fel de mari precum un Beetle si apoi sa traverseze zone cu lacuri uscate si desert. Fiecare constructor de masini vine cu o abordare si o viziune proprie. Unii spun ca suspensiile solide sunt cele mai bune, altii opteaza pentru unele independente. Dimensiunile anvelopelor variaza de la 30 la 40 de inch. LS3 se numara printre cele mai populare motorizari.

Vineri la 08:00, racerii KOH sunt eliberati in imensitatea desertului, cate doi la fiecare 30 de secunde. Doar cativa vor reveni prin fortele proprii, inainte de apusul soarelui. Restul vor continua sa se lupte si sa faca reparatii prin noapte, unii fara succes.

In acest an, victoria le-a revenit lui Jason Scherer si co-pilotului Jason Berger, insa nu fara o lupta acerba. Pentru aproape 202 de kilometri, Scherer a avut de infruntat un adversar redutabil, fostul castigator de doua ori Randy Slawson. Cei doi au negociat conducerea in repetate randuri pe parcursul competitiei.  La un moment dat, intr-o zona dificila cu bolovani, Slawson a condus chiar peste vehiculul condus de Scherer.

Scherer castiga raliul King of the Hammers 2018 - king of hammers 2018

Timpul scos de Scherer este de 7:08:25 pentru toate cele trei tururi, adica cu 13 minute inaintea finalistilor de pe locul doi, Erik Miller si co-pilotul "Rugged" Robert Ruggier. Un minut si jumatate mai tarziu a ajuns la linia de finis si Wayland Campbell, care anul trecut a terminat al doilea dupa tatal sau, triplul campion Shannon Campbell la evenimentul 1-2 tata-fiu.

Dupa cum va imaginati, nu a fost un raliu usor, Scherer declarand ca „a fost o zi plina de provocari”. O furtuna uriasa de praf a incheiat in mod apocaliptic aceasta editie, infasurand intregul Hammertown si luand pe sus corturile si silind organizatorii, publicul si riderii sa se retraga in suburbia LA, in vreme ce inventau planuri pentru reintoarcerea la King of the Hammers in anul urmator.  

Scherer castiga raliul King of the Hammers 2018 - offroad

 

Te-ar putea interesa si:

Scuterele electrice Silence revolutioneaza mobilitatea urbana 

Gama SILENCE include scutere electrice pentru cei care fac zilnic naveta, dar si pentru profesionistii care se ocupa de curierat si livrari sau utilizatori de afaceri. Silence este cea mai recenta companie care isi indreapta atentia in favoarea unei ...

Citeste mai mult