Russia-Northern Forest Baja

Russia-Northern Forest Baja

08.02.2018

Noul sezon competitional de cross-rally din cadrul Cupei FIA, va fi deschis de etapa “Russia – Northern Forest 2018” Baja care se desfasoara intre 16-18 februarie in Karelia.

Raliul pe zapada si gheata din nord-vestul Rusiei are loc cu incepere din 2003, iar nicio alta tara din lume nu se poate lauda cu organizarea unui eveniment de asemenea anvergura.

In afara de conditiile de iarna, raliul se caracterizeaza prin distante relativ scurte intre probele speciale, de-a lungul drumurilor publice inchise si drumurilor forestiere din Karelia. Spre deosebire de traseele lungi si liniare, “Russia – Northern Forest” Baja dispune de un traseu serpuitor care permite micsorarea distantelor intre probele speciale.

Mai este nevoie sa spunem ca natura pitoreasca a Republicii Karelia nu lasa pe nimeni indiferent, atragand prin peisaje care iti taie respiratia?!

In 2018, startul se da in Parcul montan Ruskeala localizat in apropierea autostrazii “Blue Road” care leaga Rusia de Finlanda, o zona cu un puternic flux de turisti.

Pe 16 februarie se vor realiza toate verificarile administrative si tehnice la Sortavala, iar echipajele inscrise la raliu vor participa la o scurta proba speciala – Prologul.  Astfel, riderii de vehicule 4x4, ATV-uri si UTV-uri vor putea testa zapada, dar si identifica cei mai puternici competitori. Rezultatele acestei probe vor permite celui mai rapid pilot sa aleaga pozitia de start in a doua zi de concurs.

Pe 17 si 18 februarie, participantii la Cupa Mondiala FIA si Campionatul Rusesc vor avea de infruntat traseele pline de zapada care se afla in districtele Suorjarvi si Sortavala din Karelia. Raliul se incheie in localitatea rurala Vyartsilya pe 18.

In total, concurentii vor avea de abordat 5 etape speciale cu o lungime de 520 kilometri pe zapada si gheata. In afara echipajelor anuntate pentru Cupa FIA, si piloti rusi vor putea sa se inscrie in seriile nationale – prima etapa de calificare pentru Campionatul de Raliu in Rusia este “Russia – Northern Forest” Baja.

Evenimentul este sustinut de organizatia regionala “Consiliul Olimpic al Republicii Karelia”, ale carei activitati tintesc la dezvoltarea sporturilor de top.

 

 

Te-ar putea interesa si:

Daniel Sanders si Red Bull GASGAS Factory Racing incheie raliul Dakar 2023 pe locul 7

Dupa doua saptamani de racing la cote intense, riderul echipei Red Bull GASGAS Factory Racing, Daniel Sanders aduce acasa motocicleta RX 450F pentru a securiza locul 7 in clasamentul general. Nu este o performanta deloc rea, mai ales stiind ca Sander...

Citeste mai mult