2025 KTM 250 SX-F ADAMO EDITION celebreaza un campion

2025 KTM 250 SX-F ADAMO EDITION celebreaza un campion

15.03.2024

Pentru a celebra succesul lui Andrea Adamo in Campionatul Mondial MX2 2023, KTM dezvaluie modelul KTM 250 SX-F ADAMO EDITION. Dupa o evolutie superba in lupta pentru titlu cu patru victorii moto si 19 podiumuri, KTM sarbatoreste prin aplicarea unor accente speciale inspirate de motocicleta pe care o va pilota Andrea Adamo in 2024 pentru a-si apara titlul MX2. 


A fost emotionant cand Adamo a concurat la Marele Premiu al Italiei, penultima runda din sezonul trecut. Securizarea titlului la Maggiora Park a insemnat ca riderul italian a incheiat un prim sezon consistent in culorile Red Bull KTM Factory Racing, obtinand pentru echipa al 15-lea titlu in 20 de ani. Astfel, Adamo a devenit al zecelea racer diferit care a castigat alaturi de motocicleta KTM model 250 SX-F. 

 


Inspirat de aceasta victorie, modelul motocross KTM 250 SX-F ADAMO EDITION aduce acelasi entuziasm READY TO RACE care caracterizeaza toata gama KTM. Editia KTM 250 SX-F ADAMO este o versiune speciala oferita pasionatilor sportului din UE. Este produsa in numar limitat de unitati pentru a comemora castigarea Campionatului Mondial MX2 2023 de catre Andrea Adamo. In onoarea acestui reper istoric, doar 80 de motociclete KTM 250 SX-F ADAMO EDITION vor fi disponibile, numarul de curse al riderului fiind #80. 


Noua Unitate de Conectivitate Offroad, disponibila si pentru intreaga serie KTM SX-F si inclusa standard pe modelele 2024 KTM 250 si 450 SX-F FACTORY EDITION, este un sistem din doua parti care ofera setari pentru comportamentul motorului si suspensie prin intermediul aplicatiei KTMConnect, permitand riderilor sa-si tuneze motocicletele exact asa cum doresc. Afilierea oficiala cu LitPro inseamna ca riderii pot beneficia de o privire detaliata: liniile de racing, timpi pe tur, viteze, pozitia acceleratiei, forta G, distanta la saritura si multe altele. Fie ca riderii vor sa obtina timpi pe tur mai buni, sa perfectioneze setup-ul sau doar sa isi compare performanta cu a prietenilor, informatiile si ajustarile oferite sunt toate usor de accesat cu ajutorul aplicatiei KTMConnect. 

 


Din punct de vedere al aspectului, KTM 250 SX-F ADAMO EDITION are o estetica asemanatoare indeaproape motocicletei de curse a lui Adamo pentru Campionatul Mondial MX2 2024. Aceasta editie aduce un element special sub forma mastii frontale complete cu placuta rosie emblematica pentru liderul campionatului, purtand numarul #80 si semnata de campion. Acest element nu este disponibil pentru comanda separata, fiind o adevarata piesa de colectie pentru fanii lui Adamo si ai echipei Red Bull KTM Factory Racing. Placuta rosie #80 va include semnatura lui Andrea si motocicleta in editie limitata va veni cu un sticker #80 separat. 


KTM 250 SX-F ADAMO EDITION este echipat cu anvelope Pirelli SCORPION MX 32 MID SOFT, o alegere clara, fiind cauciucul care a castigat campionatul. Ofera tractiune excelenta care garanteaza o transmisie a puterii maxima la sol, MX 32 ofera in plus precizie la viraje. 

La nivel de hardware, KTM 250 SX-F ADAMO EDITION imparte detalii esentiale cu KTM 250 SX-F FACTORY EDITION. Cadrul cantareste cu 300 g mai putin decat cel de pe modelul standard, detine aceleasi suporturi updatate pentru motor care permit flexibilitatea optimizata care imbunatatit caracteristicile la viraje. Pozitionarea strategica a masei rotative a permis un centru de gravitatie mai bun, oferind tractiune crescuta si comportament anti-alunecare in curbe. KTM 250 SX-F ADAMO EDITION beneficiaza de un scut de protectie nou-proiectat si consolidat cu carbon ca dotare standard, asigurand ca si cele mai mari lovituri de abia daca lasa o zgarietura. 

 


Motorul 250cc are o greutate redusa de 26.1 kg si este incredibil de puternic, atingand limita de 14000 rpm. Evacuarea Akrapovic slip-on line suplimenteaza aceasta putere, iar constructia din titan contribuie la reducerea greutatii si la centralizarea masei. 


Suspensia cu furca 48 mm WP XACT este complet ajustabila si ofera o cursa de 310 mm. Dispozitivul de pornire FACTORY si sistemul de ambreiaj hidraulic Brembo ii aduc pe rideri mai aproape de holeshot. Pe spate, amortizorul WP XACT avansat livreaza tractiune imbatabila si absorbtie a energiei. Furca fata si amortizorul spate au avantajul ajustarii manuale, fara unelte. 


Discurile Brembo 260 mm pe fata si 220 mm pe spate ofera putere de franare superioara. Jantele negre durabile se ridica la inaltimea rigorilor motocross-ului si, prin constructia usoara, imbunatatesc doar performanta la stopare multumita masei rotative mai reduse. 


KTM 250 SX-F ADAMO EDITION este o nestemata rara care duce motto-ul READY TO RACE la urmatorul nivel, lista de specificatii vorbind de la sine. 


Cea mai recenta iteratie a gamei KTM SX-F este o platforma avansata tehnic care va sta la baza ambitiilor de castigare a campionatului ale echipei Red Bull KTM Factory Racing. Potentialul fundatiei KTM SX-F nu poate fi pus la indoiala si detine ADN-ul a nenumarate victorii, podiumuri si titluri in esaloanele superioare ale competitiei motocross si supercross din ultima decada. 

 


2025 KTM 250 SX-F ADAMO EDITION

Te-ar putea interesa si:

EDITIE SPECIALA: VESPA 140 DE ANI DE PIAGGIO 

Vespa celebreaza aniversarea Piaggio de 140 de ani, introducand una dintre cele mai exclusive versiuni vreodata a celui mai indragit scuter din lume. Deja aflat la mare cautare printre colectionari, acest scuter Vespa Special Edition va fi disponibil...

Citeste mai mult