Revolutionara casca moto Vozz RS 1.0 se reintoarce la vanzare, cu cateva modificari

Revolutionara casca moto Vozz RS 1.0 se reintoarce la vanzare, cu cateva modificari

14.04.2017

O veste buna ne parvine din Australia, acolo unde inovatorul producator de casti de protectie moto (la fel de bine si powersports) Vozz Helmets anunta reluarea productiei si, implicit, furnizarii catre distribuitorii de pe continent dar si din Europa si America de Nord, dupa o pauza de aproximativ un an.

Despre revolutionara casca Vozz Safety Release System (pe scurt, Vozz RS 1.0) scriam si la sfarsitul anului 2015, odata cu unda verde data productiei si comercializarii, amintind ca in premiera mondiala exista o casca ce se detasa in doua parti, pe verticala, permitand asezarea pe cap. Nu se trage pe cap, nu se prinde sub barbie, pur si simplu, pe baza unei articulatii plasate pe crestet, pivoteaza, impartind casca in doua parti, cea din spate si cea cu vizorul, din fata. Desprinderea si prinderea sunt extrem de facile si se blocheaza la inchidere prin doua mecanisme de blocare, actiune care poate fi realizata inclusiv cu manusi si ochelarii pusi.

Casca Moto Detasabila

Producatorul a eliminat prinderea prin chinga, proiectand o alveola pentru barba, precum si oferind posibilitatea de a se ajusta casca dupa dimensiunea si conformatia capului, astfel ca dupa prindere, casca ramane fixa si nu mai e necesara nici o alta reglare si nici scoaterea accidentala. Se elimina efectul de balansare, zona de barbie e acoperita mai eficient, iar in partea de jos nu patrunde atata aer ca in modelele obisnuite, ceea ce in competitii sau anumite imprejurari ajuta la efectul aerodinamic, iar in general, asigura si o izolare termica si fonica de calitate.

Insa cel mai inovativ aspect al lui Vozz RS 1.0 il reprezinta scoaterea castii, in cazul unui accident, fara a se produce vreo presiune asupra capului sau mai ales vertebrelor gatului, atunci cand personalul de urgenta trebuie sa elibereze capul. In cazuri de fractura, se stie ca trebuie ca gatul si capul sa ramana pe cat posibil in aceeasi pozitie, iar prin “deschiderea” noii casti, acest lucru se face in foarte putin timp si in conditii maxime de protectie.

Casca Moto Vozz RS 1.0

Imediat dupa stirea din 2015, castile au ajuns intr-o serie de magazine, la vanzare, pentru un pret de aproximativ 640 euro (888 dolari australieni) si s-au bucurat de vanzari deloc rele. Numai ca au existat niste mici imperfectiuni si mai ales, necesitatea unei certificari pentru accesul in stricta si riguroasa piata europeana. Asadar, Vozz Helmets a suspendat vanzarile pentru o perioada anuntata ca nedeterminata, insa iata ca recent s-a anuntat ca-si vor relua locul in showroom-urile dealerilor.

Cei mai multi dintre utilizatori s-au plans ca aceste casti moto Vozz strangeau cam tare in zona urechilor si erau vadit nemultumiti de zgomotul curentului de aer ce trecea prin balamaua din crestetul capului, in special la viteze ridicate. Odata cu certificarea in Uniunea Europeana ECE 22.05, producatorul a anuntat o serie de modificari, bazate pe feedback-ul utilizatorilor si pe problemele semnalate.

 

Astfel, Vozz RS 1.0 are acum o noua captuseala, mult mai soft si adaptata pentru partile moi ale capului, in special pentru urechi, folii aerodinamice acopera acum fiecare parte a castii pe mecanismele de blocare, iar pe balamaua articulatiei au fost montate protectii din compusi superiori de cauciuc ce etanseaza si minimalizeaza zgomotul produs de vant.

Si daca tot a innoit produsul, Mark Bryant, directorul general al Vozz Helmets, a anuntat ca pe langa cele sase culori disponibile la lansare, acum mai exista inca doua optiuni de culoare, toate in casti ce acopera ca dimensiuni de la XS, la XXL. Totodata, el a anuntat ca in 2017 compania sa cauta o extindere mult mai agresiva in toata lumea, in afara de cele cateva puncte de vanzare din cele doua Americi, Europa si, bineinteles, Australia. Mai ales acum, dupa ce a obtinut certificarea ECE 22.05, acceptata de foarte multe state din afara UE.

Modele Casca Moto Vozz

Casca Moto Vozz Instructiuni

Te-ar putea interesa si:

2024 CFMOTO ZFORCE 800 TRAIL

CFMOTO ZFORCE 800 TRAIL se simte „acasa” pe teren accidentat, plin de obstacole, iar imbunatatirile pentru sezonul 2024 se reflecta prin cresterea performantei si un look modern, atractiv, cu doua optiuni de culoare (Magna Red, Tundra Grey). Ave...

Citeste mai mult