BMW lanseaza scuterul electric futurist E-LisaBad

BMW lanseaza scuterul electric futurist E-LisaBad

04.09.2017

În Europa, vezi scutere maxi mai peste tot, iar directia spre care se indreapta toti este catre energia electrică.

bmw c evolution

A fost doar o chestiune de timp pana sa apara o motocicleta total revolutionara si cu un design radical diferit: BMW C de la Rolf Reick oferita de Krautmotors.

Cu aspectul său de bombardier stealth și poziția joasa de echitatie, ea se situeaza la câțiva ani lumină de tot ce s-a creat pana acum.

rolf reick 

Este lesne de inteles de ce BMW l-a ales pe Rolf Reick (fotografia de mai sus) pentru acest job de senzatie. Trecutul său este legat de designul industrial, iar când nu construiește motociclete de senzatie, conduce o școală de design și multimedia în Mannheim.

rolf reick krautmotors

Lui Rolf îi place să parcurga drumuri mai puțin bătătorite, și isi dorea de mult timp să personalizeze un vehicul electric. "Ma intereseaza sa inlatur rezervele oamenilor cu privire la vehiculele electrice. Le arăt ceea ce ei deja cunosc: un exterior cu aspect de școală veche, dar construit în jurul noii tehnologii."

electric scuter bmw

Sistemul de propulsie expus arată "vechi" într-un mod retro-futurist Millenium Falcon, dar partea din față pare a fi aparut direct din viitor - precum o secțiune a unui bombardier stealth B-21. "Arata așa ca să puteți vedea ca este BMW, si, mai mult decat atat, un e-bike," afirma Rolf. "Este un adevărat scuter Reick - dur, brut și neslefuit."

A fost denumita "E-LisaBad" după bunica lui Rolf, care în mod ciudat a oferit inspirația pentru acest stil: "Întotdeauna mi-a plăcut serviciul ei cubic de ceai, proiectat de Dane Erik Magnussen în anii 1920," spune Rolf. De asemenea, el marturiseste o reala fascinație pentru mai vechiul serial Star Trek și aspectul său "retro science fiction."

krautmotors e-lisa bad

Caroseria am presupus a fi un exercițiu CAD, dar se pare că nu a fost asa: Rolf a folosit stiloul și hârtia de modă veche, și apoi a construit materialul compozit pe parcurs, judecând după ochi. Întregul capăt frontal alunecă pe șine și poate fi montat sau scos în câteva minute. Este si mult mai ușoară.

"E-LisaBad" ar putea da startul unei revoluții pe scena motocicletelor personalizate de înaltă performanță.

Te-ar putea interesa si:

EDITIE SPECIALA: VESPA 140 DE ANI DE PIAGGIO 

Vespa celebreaza aniversarea Piaggio de 140 de ani, introducand una dintre cele mai exclusive versiuni vreodata a celui mai indragit scuter din lume. Deja aflat la mare cautare printre colectionari, acest scuter Vespa Special Edition va fi disponibil...

Citeste mai mult