EDITIE SPECIALA: VESPA 140 DE ANI DE PIAGGIO 

EDITIE SPECIALA: VESPA 140 DE ANI DE PIAGGIO 

16.04.2024

Vespa celebreaza aniversarea Piaggio de 140 de ani, introducand una dintre cele mai exclusive versiuni vreodata a celui mai indragit scuter din lume. Deja aflat la mare cautare printre colectionari, acest scuter Vespa Special Edition va fi disponibil spre achizitie timp de numai patru zile cu prilejul uriasului Raliu Zilele Mondiale Vespa care se desfasoara intre 18-21 aprilie 2024. 

 

Pontedera (Italia), 15 aprilie 2024 - Piaggio, fondat in 1884, implineste 140 de ani si Vespa ii sarbatoreste aniversarea prin lansarea unui scuter in editie speciala, cel mai exclusiv din intreaga sa istorie. 

Piaggio Style Centre a creat un model de scuter care a intrat deja in atentia colectionarilor deoarece va fi disponibil in numar limitat de maximum 140 de unitati, timp de doar 4 zile, aceleasi cand se desfasoara raliul Vespa World Days 2024, care de pe 18 pana pe 21 aprilie aduna laolalta mii de Vespisti, precum si cluburi Vespa nationale provenind din 66 de tari. 


Pe durata evenimentului care are loc in Pontedera, scuterul Vespa 140 de ani de Piaggio poate fi comandat online (vespa.com) sau personal la Satul Vespa, inima Zilelor Mondiale Vespa 2024. O ocazie unica pentru colectionarii de oriunde din lume sa ia acasa o versiune care promite sa fie una dintre cele mai rare, ravninte si valoroase.  


Vespa 140th of Piaggio, creat pe baza modelului Vespa GTV, respecta si evoca cele mai clasice forme ale istoriei Vespa, combinand armonios legenda si modernul. Farul frontal jos si ghidonul tubular expus combina stilul sporty cu un pachet de echipamente hi-tech. 

Aceasta editie speciala este caracterizata de o schema pe albastru si albastru-deschis, caroseria fiind alba. Culorile specifice Piaggio Group interactioneaza cu grafica traditionala si cu noua monograma Vespa, precum si cu logo-ul aniversar la 140 de ani. Aceste culori pun, de asemenea, in evidenta cravata clasica de pe scutul frontal, marca distinctiva a fiecarui scuter Vespa, proiectat cu admisii triple de aer pe ambele parti si grilaje centrale. Partea din fata a caroseriei aminteste de spiritul de curse care a inspirat modelul GTV.

Saua este albastra, cu cusaturi duble ton-in-ton si, in constrast, este caracterizata de un look de sa cu un singur loc, lata si confortabila. Husa seii din spate vine standard, un alt indicator al sufletului sporty elegant al Vespa. 


Jantele, pe albastru cu insertii albastru-deschis, sunt dedicate special acestui model. Estetica noului Vespa 140th of Piaggio este completata de finisajele negre ale profilului, oglinzilor, silentiatorului si scaritelor pliabile pentru pasager. 

 


Fiecare unitate va fi identificata printr-o placuta aniversara numerotata localizata pe scutul din spate, infrumusetat cu logou-ul de 140 de ani. 


Scuterul Vespa 140th of Piaggio este alimentat de un motor monocilindru puternic 300 cc de inalta eficienta, cu 4 supape, racire cu lichid si injectie electronica. Acreditat cu o putere de 23.8 CP, acesta este cel mai performant motor montat vreodata pe o Vespa. Luminile sunt complet LED, iar instrumentarul mentine forma circulara eleganta si este acum complet digital, o solutie care ii permite riderului sa beneficieze de caracteristicile oferite de sistemul de conectivitate Vespa MIA disponibil ca accesoriu optional. 


Un scuter foarte practic, prin dotarea cu sistem fara cheie. In termeni de siguranta, vine echipat standard cu ASR control electronic al tractiunii si cu ABS. 

Vespa 140th of Piaggio poate fi personalizat cu o gama diversa de accesorii foarte stilate, inclusiv o geanta mare din piele pe spate cu logo-ul Vespa si manere care permit atasarea sigura. Unele dintre accesoriile care imbunatatesc confortul si functionalitatea includ portbagaje fata si spate, un parbriz masiv (din metacrilat) si crash bars. 

 


Brandul italian lanseaza scuterul in editie limitata Vespa 140th of Piaggio!

Te-ar putea interesa si:

VESPA WORLD DAYS 2024, 18-21 aprilie

Cluburile nationale Vespa din 55 de tari se aduna pentru un super eveniment, Zilele Mondiale Vespa. Sute de mii de scutere Vespa de pe toate cele cinci continente vor defila in cadrul event-ului programat pentru 18 - 21 aprilie. Participantii se vor ...

Citeste mai mult