Motul TT Assen 2018

Motul TT Assen 2018

26.06.2018

Circuitul olandez TT Assen va gazdui urmatorul raliu de motociclism viteza programat pentru 29 iunie – 1 iulie. Incarcat de istorie, acest traseu este probabil cel mai longeviv din calendarul de curse moto.

Pe circuitul Assen invaluit de o aura de legenda, Rossifiumi si-a adjudecat prima victorie dupa revenirea in sanul familiei Iwata si dupa cei doi ani petrecuti la Ducati. Au trecut cinci ani de atunci si riderul din Tavullia spera sa reitereze succesul pe aceeasi pista care a suferit doar cateva modificari minore.

 

Motul TT Assen 2018 - competitie

 

Insa Valentino nu este singurul pretendent la podium in Olanda. Intreg padocul se indreapta spre Assen in forta, cu Jorge Lorenzo in forma. Pentru spaniol, o victorie aici ar insemna sa devina al doilea rider Ducati cu trei victorii consecutive, dupa Casey Stoner. Desi Spartanul l-a intrecut pe colegul de echipa Andrea Dovizioso pentru prima data de cand s-a alaturat fabricii Borgo Panigale, numarul 99 detine doar o victorie in prima clasa pe circuitul tehnic de la Assen (2010) unde de altfel a suferit si o accidentare destul de serioasa (2013).

DesmoDovi nu are un trecut foarte glorios pe circuitul van Drenthe, dar nu este exclus sa ofere surprize, in conditii de vreme imprevizibila si de pista dificila, asa cum s-a mai intamplat si in alte ocazii. Doctorul, pe de alta parte, pare sa aiba cele mai mari sanse la bordul partenerei sale, o motocicleta de la Yamaha, cu nu mai putin de zece victorii, cea mai recenta in 2017.

Concurenti redutabili vor mai fi Maverick Viñales, Dani Pedrosa (Repsol Honda Team) si liderul in clasament, Marc Marquez. Printre finalistii pe podiumul de la Assen din sezoanele precedente se numara Cal Crutchlow (LCR Honda Castrol), Jack Miller (riderul Alma Pramac a castigat runda de la Assen in 2016) si Danilo Petrucci.

Fanilor nu le ramane decat sa urmareasca intregul eveniment pentru a vedea deznodamantul mult-asteptatei curse de pe circuitul van Drenthe. Se anunta o batalie intereseanta si pentru titlul de Rookie of the Year, disputat atat de Franco Morbidelli (EG 0,0 Marc VDS), cat si de catre pilotul Monster Yamaha Tech 3, Hafizh Syahrin.

 

Te-ar putea interesa si:

2024 CFMOTO ZFORCE 800 TRAIL

CFMOTO ZFORCE 800 TRAIL se simte „acasa” pe teren accidentat, plin de obstacole, iar imbunatatirile pentru sezonul 2024 se reflecta prin cresterea performantei si un look modern, atractiv, cu doua optiuni de culoare (Magna Red, Tundra Grey). Ave...

Citeste mai mult