Honda si Hitachi fac un joint-venture pentru a dezvolta motoare electrice

Honda si Hitachi fac un joint-venture pentru a dezvolta motoare electrice

12.07.2017

Începând din februarie, Honda și gigantul electronicelor - Hitachi - au anunțat planurile pentru crearea unui joint-venture cu vehicule electrice. Acum, aceste planuri s-au finalizat cu crearea Hitachi Automotive Electric Motor Systems.

Noua companie își propune să dezvolte și să construiască motoare pentru vehicule electrice și alte echipamente hardware, nu numai pentru Honda, dar si pentru a le vinde altor producători. Noua companie este deținută în comun, Hitachi Automotive Systems deținând 51%, iar Honda avand o participație de 49%. În total, cei doi proprietari au contribuit cu 5 miliarde de yeni (34 milioane de lire) pentru înființarea firmei.

Honda si Hitachi fac un joint-venture pentru a dezvolta motoare electrice - Hitachi 

Honda a confirmat deja că anul viitor va avea motociclete electrice în producție, precum și o gamă tot mai mare de autovehicule electrice. Prima motocicleta electrica va fi EV-Cub, care a fost prezentata  ca si concept de doua ori deja – prima oara in 2009 si din nou, cu cateva modificari necesare pentru intrarea in productie, in 2015.

Faptul că a durat nouă ani pentru ca EV-Cub să parcurga drumul de la concept la producție oferă o speranță pentru viitorul conceptului Honda RC-E din 2011 (prezentat în imagine). De departe ar fi motocicleta electrică cu cel mai interesant look care a ieșit din Japonia până acum. Unele dintre ideile RC-E au fost preluate de la Mugen Shinden, care a dominat TT Zero în ultimii ani. Inițial prezentat la doi ani după EV-Cub, poate că cele mai recente schimbari ne pregatesc pentru producția RC-E undeva în jurul anului 2020...

Te-ar putea interesa si:

Husqvarna Motorcycles a dezvaluit prototipul Svartpilen 801

Producatorul suedez va lansa o noua motocicleta pe 19 martie! Modelul 2024 Svartpilen 801 este conceput sa livreze o combinatie puternica de performanta, agilitate si stil contemporan.   Cu o greutate de numai 181 kg si alimentat de un motor co...

Citeste mai mult