Embargo american pentru motocicletele europene

Embargo american pentru motocicletele europene

31.12.2008

AMA, cea mai mare asociatie de motociclisti din America, a anuntat ca se va opune vehement unui plan al oficialilor americani care ar putea dubla pretul unor motociclete fabricate in Europa si importate in Statele Unite ale Americii.

Acesta ar impune o taxa vamala de 100% la mai mult de 100 de produse europene, inclusiv motociclete cu motoare avand capacitatea cilindrica intre 51 cmc si 500 cmc, aducand prejudicii unor companii producatoare de motociclete precum Aprilia, Beta, BMW, Gas Gas, Husaberg, Husqvarna, KTM sau de scutere precum Piaggio, Vespa si nu numai.

Resposabilii americani vor sa raspunda cu aceeasi moneda unei legi europene, existente de 20 de ani, prin care se interzice importul de carne de vaca cu hormoni de crestere din America in Uniunea Europeana. Statele Unite ale Americii doresc sa obtina astfel 116,8 milioane de dolari din taxe de import, o suma pe care industria carnii americane sustine ca o pierde anual datorita embargoului.

"Nu exista nici o legatura logica intre motocicletele europene si disputa asupra carnii de vaca" a declarat Ed Moreland, vicepresedintele AMA pentru relatiile cu guvernul, intr-o scrisoare oficiala trimisa Biroului de Comert American. "Impunerea acestor tarife mari la motociclete nu ar face nimic pentru a rezolva disputa comerciala, dar ar pedepsi cumparatorii americani de motociclete europene."

"Disputele comerciale ce se afla in limitele industriei agricole nu ar trebui rezolvate prin sanctiuni comerciale aplicate asupra produselor non-agricole." a mai precizat Moreland. "Un adaos de 100% sau mai mare asupra acestor motociclete va cauza un rau serios si potential ireversibil detinatorilor de afaceri mici si mijlocii care vand vehiculele. In plus, cetatenilor li se va refuza accesul la anumite modele de competitie si de recreere care contribuie la stilul de viata si bunastarea a milioane de familii din America."

Sursa: Mihai Manoleasa (www.motoflash.ro)

Foto ©: Motoflash


Te-ar putea interesa si:

2024 Kawasaki Z500 ABS

Toate privirile vor fi atintite asupra ta cand esti in saua noului supernaked Z500 ABS! Cu o caroserie distinctiva si un motor 451cc puternic, acest streetfighter cu stil agresiv este dedicat riderilor care nu se tem sa se faca remarcati.  C...

Citeste mai mult