Show-ul urban revine la Red Bull Romaniacs

Show-ul urban revine la Red Bull Romaniacs

25.07.2022

Editia a 19-a a celui mai dificil raliu hard enduro din lume se va desfasura in perioada 26-30 iulie si va incepe asa cum o cere traditia, cu prologul din centrul Sibiului. Gandit sub sloganul `In Madness We Trust`, raliul din acest an il va avea la start pe Matthias Walkner, castigator la celebrul Dakar, care s-a hotarat sa debuteze la Red Bull Romaniacs cu o motocicleta proiectata pentru desert.

In pofida dificultatilor din ultimii doi ani si cu un format adaptat conditiilor, Red Bull Romaniacs si-a continuat drumul si a reusit ca in 2020 si in 2021 sa ofere pasionatilor de motorsport din intreaga lume aceleasi imagini spectaculoase cu care s-au obisnuit. Doar anul trecut, raliul organizat in Romania a fost difuzat la posturi de televiziune din peste 50 de tari, cumuland un total de 633 de ore de transmisie.

Dupa pauza fortata de contextul pandemic, o parte semnificativa a celui mai dificil raliu hard enduro din lume revine si de aceasta data pare ca va fi mai imprevizibil ca oricand. Prologul, show-ul urban de pe Bulevardul Coposu din Sibiu, cel care stabileste ordinea de start pentru prima dintre cele patru zile de off road, se va desfasura pe 26 iulie, finalele fiind programate sa inceapa la ora 17:00. Primii care intra pe traseu vor fi cei de la clasa Bronze, iar anul acesta spectatorii vor avea parte de o evolutie inedita.
Red Bull Romaniacs este cea de-a cincea etapa din acest sezon al Campionatului Mondial de Hard Enduro si este cursa cu cele mai multe natiuni prezente la start, peste 50. Vin in Transilvania practicanti de enduro atat din Europa, cat si din tari precum Canada, SUA, Africa de Sud, Noua Zeelanda, Fiji, Guatemala, Mexic, Japonia, Coreea de Sud sau Indonezia. La capitolul cei mai multi concurenti inscrisi, conduce detasat Marea Britanie, de unde vor veni 112 de „romaniaci“.
Raliul, a carui poveste a inceput in 2004, a devenit renumit in intreaga lume nu doar pentru dificultatea traseului, ci si pentru rezistenta si tenacitatea de care ai nevoie ca sa ajungi sa treci pe sub arcul de sosire de la finalul celor cinci zile de cursa. In fiecare an, echipa propune noi surprize, iar de aceasta data este vorba de o noapte petrecuta in statiunea Ranca, mai precis intre a doua si a treia zi de off road. Datorita acestei incursiuni in judetul Valcea, se va rula si la peste 2.000 de metri altitudine.
Concurentii clasei Gold (cea mai dificila din raliu) vor ajunge pe trasee noi pentru ei, iar acest lucru ar putea fi un avantaj atat pentru Manuel Lettnebichler (Germania, KTM), care poate castiga al patrulea titlu in Romania, cat si pentru legenda Graham Jarvis (Marea Britanie, Husqvarna), cel care anul trecut a fost nevoit sa se retraga in urma unei accidentari suferite in a doua zi de off road. In lupta pentru Top 5, ii vom mai vedea pe experimentatii Wade Young, Mario Roman (Spania, Sherco), Alfredo Gomez (Spania) si Taddy Blazusiak (Polonia, Gas Gas). Trystan Hart (Canada) a facut o cursa impresionanta anul trecut, terminand pe locul 7 primul sau Red Bull Romaniacs si este posibil sa-l vedem chiar in lupta pentru podiumul In Madness We Trust.
Chris Birch, castigatorul din 2010 si un rider cu cinci prezente pe podium, a decis sa revina in acest an si va concura la clasa Silver cu o motocicleta KTM model 500 EXC. Tot la clasa Silver, il vom vedea si pe satmareanul Mani Gyenes, singurul endurist din lume cu 18 finisuri din tot atatea posibile.

Parada Natiunilor
Luni, 25 iulie, 13:30, concurenti din toate tarile si de la toate categoriile vor ajunge pe strazile din centrul istoric al Sibiului in cadrul Paradei Natiunilor.

Martin Freinademetz, fondatorul raliului, si Andy Fazekas, mastermindul prologului, se vor afla in fruntea clasei Gold, urmati de restul concurentilor. Ocazie unica pentru fani, prieteni si echipele de asistenta tehnica sa-si fotografieze si sa-si filmeze favoritii in locuri emblematice din Sibiu, cum ar fi Podul Minciunilor sau Turnul Sfatului. Parada se va incheia pe Bulevardul Coposu unde la ora 13:4 concurentii clasei Gold vor face un scurt show pentru media, evoluand pentru prima data pe obstacolele de la Prolog, dupa care urmeaza conferinta de presa.

Program
Luni, 25 iulie
13:30 Parada Natiunilor – Centru Istoric Sibiu
13:45 Media Show & Conferinta de presa – Bulevardul Coposu, Sibiu

Marti, 26 iulie - PROLOG
07:30 Calificari Prolog – Bulevardul Coposu, Sibiu
16:00 Calificari clasa Gold – Bulevardul Coposu, Sibiu
17:00 Finalele Prolog – Bulevardul Coposu, Sibiu

Miercuri, 27 iulie Prima zi de off-road

Joi, 28 iulie A doua zi de off-road, se ajunge la Ranca

Vineri, 29 iulie A treia zi de off-road, se revine in Sibiu

Sambata, 30 iulie Ultima zi de off-road
11:00 Sosire – Dealul Gusteritei

Te-ar putea interesa si:

Dakar 2023 - rezultate provizorii

La jumatatea Dakar-ului, la clasa Moto sunt 8 posibili castigatori, ceea ce face ca editia de anul acesta sa fie putin diferita, dar si una foarte dura. 5700 de km din care aproape 3000 de km doar proba cronometrata! Si vorbim doar de jumate de cursa...

Citeste mai mult