Aprilia revine in MotoGP dupa 11 ani de pauza intr-un sezon experimental

Aprilia revine in MotoGP dupa 11 ani de pauza intr-un sezon experimental

09.03.2015

Aprilia are planuri mari in 2015, abia ce au anuntat participarea in competitia MotoAmerica rezervata superbike-urilor (in care va concura modelul 2015 Aprilia RS4 Factory), caci au anuntat revenirea si in MotoGP, cu un an mai devreme decat erau asteptati si au si lansat noul prototip destinat acestei competitii.

Aprilia Racing Team Gresini (noua titulatura se datoreaza parteneriatului cu Fausto Gresini, fost pilot – dublu campion mondial), echipa care va concura in 2015 MotoGP si va fi formata din italianul Marco Melandri si spaniolul Alvaro Batistuta, va concura pe un model RS-GP dedicat deocamadata testarilor si disponibil abia din 2016.

Daca pana in prezent constructorul italian se poate lauda cu numeroase titluri mondiale la aproape toate categoriile, in special 125cc si 250cc, la clasa 500cc nu au confirmat niciodata, iar din 2004 nici nu a mai fost prezenta vreo echipa Aprilia.

Decizia de revenire in MotoGP dupa 11 ani de absenta, dar cu un an mai devreme decat ce se anuntase initial are ca substrat participarea cu titlu exclusiv de testari si incercari in vederea lansarii unui model competitiv si performant de motocicleta Aprilia, capabil de rezultate excelente in anul 2016 competitional. Motocicleta Aprilia RS-GP vine astfel cu o motorizare derivata din RSV4, cu alezaj de 81 mm si valve pneumatice, cu partea electronica in dezvoltare continua. Aportul celor doi piloti se asteapta sa fie determinant, cartea lor de vizita si palmaresul lor fiind foarte relevante.

Marco Melandri a facut o figura frumoasa in World Superbike, unde a terminat in ultimele patru sezoane pe primele locuri si este unul dintre veteranii curselor de viteza, castigand Mondialului în 2002 (250 cc), tot cu Aprilia.

MotoGP, editia din 2015, va debuta intre 27-29 martie la Quatar, pe circuitul de la Losail.

Te-ar putea interesa si:

KTM ofera garantie extinsa pentru modelele Street

KTM va oferi tuturor posesorilor de modele 2024 LC8c, LC8 STREET si TRAVEL posibilitatea de extinde perioada de garantie oficiala, in unele cazuri pana la aproape dublu. Doar cu o lucrare de service la un dealer autorizat KTM, riderii pot beneficia d...

Citeste mai mult