ClickCease

Au mai ramas

0
0
ZILE
0
0
ORE
0
0
MINUTE
0
0
SECUNDE

pana la campania

Rainforest Challenge, o competitie offroad extrema


Rainforest Challenge, o competitie offroad extrema
  13.02.2018

Competitia Rainforest Challenge, pe scurt RFC, a debutat in 1997 in Malaezia si constituie actualmente cel mai reprezentativ eveniment off-road 4x4 la nivel international, cu participanti si mass-media din peste 30 de tari care se alatura aventurii in fiecare an.

RFC a castigat premiul pentru “Cel mai spectaculos eveniment turistic sportiv din Malaezia” si a intrat in Cartea Recordurilor a Malaeziei inregistrand cel mai mare numar de state care iau parte intr-un eveniment de 4x4. Reteta acestei competitii de succes: o armata de rideri 4x4 cu chef de aventura se implica intr-un eveniment extraordinar de 10 zile organizat intr-o perioada extraordinara – cea a musonului. Fara nicio exagerare, aceasta nu este o competitie off road pentru cei slabi de inger…

De ce RAINFOREST CHALLENGE (RFC) se afla pe lista celor mai dure 10 raliuri ale lumii?

Competitia-parinte RFC, Marea Finala a Malaeziei reprezinta, de asemenea, evenimentul decisiv din cadrul Seriilor RFC la nivel mondial, raliul “Numarul 1” de off road 4x4 extrem in Superliga celor zece finalisti ai lumii, cu cea mai lunga durata (zece zile) si care ii aduce in scena pe cei mai curajosi rideri care indraznesc sa concureze in etapele Prologue SS, Predator, Terminator, Twilight Zone si Survival. Intregul eveniment este surprins prin ochiul regizorului Oleg Kabalik. Barbati si femei, toti piloti extraordinari, se reunesc intr-un moment exceptional al anului, perioada musonului. Editia 2018 revine pe 23 noiembrie – 4 decembrie si nu este destinata celor slabi de inima.

 Rainforest Challenge, o competitie offroad extrema - rfc

 

RFC este un eveniment de turism sportiv / de aventura, lansat pentru prima data in Malaezia la 23 noiembrie 1997 si care de atunci atrage concurenti de pe intreg mapamondul. Este o competitie dura destinata impatimitilor de 4 × 4 care viseaza sa se afirme intr-o incitanta aventura in jungla si sunt dispusi sa indure toate greutatile. Sudoarea, noroiul, jungla inecata in ploaie, umiditatea, insectele, creaturile noptii, spiritul de camaraderie intre barbati si femei, munca in echipa, raurile noroioase si musonul vor fi experientele prin care vor trece participantii.

Fondatorul Rainforest Challenge, Luis J. A. Wee, ii incurajeaza pe concurenti sa practice gandirea pozitiva si sa se bucure de tot ce ofera jungla, fara a renunta la umor – nici chiar in cele mai “negre” clipe.

RFC se desfasoara in regatul Ploii. Pe durata musonului, ploile se revarsa cu o forta incredibila, uneori parand ca “nu mai exista maine”. Luis J.A. Wee le transmite temerarilor participanti sa renunte la negativism in schimbul unei reale atitudini “cool”, promitand ca la sfarsitul aventurii se vor re-descoperi pe sine.

 Rainforest Challenge, o competitie offroad extrema - rfc  

Terenul junglei difera de orice ati intalnit. Aici, pe numai 2 km de drum, intervine o larga diversitate de obstacole naturale, si nu este exclus sa dureze ore pentru a le depasi. Programele si orarul servesc drept ghid pana ce incep operatiunile. Pe teritoriul junglei, traseele alterneaza ca dificultate, iar peisajul se poate schimba inevitabil in decursul a doar cateva ore de ploaie puternica, fapt ce conduce la alunecari de teren, eroziune si inundatii. Asadar, schimbarea constanta a programelor este norma, si impune respectarea deciziilor luate pentru binele general al convoiului format din sute de participanti si vehicule. Ca ultim indemn, Luis Wee ii sfatuieste pe concurenti sa se adapteze fluxului de intamplari si situatii care se vor ivi pe parcurs, neuitand sa se bucure de farmecul deosebit, aspru al junglei.

Din 2007, formatul evenimentului RFC s-a extins si in alte colturi ale lumii. Exista evenimente RFC care se deruleaza in Europa si Asia, iar in urmatorii cativa ani se intentioneaza crearea unei serii globale in adevaratul sens al cuvantului. Chiar daca aceste evenimente RFC de peste mari au propriile caracteristici, pastreaza esenta RFC. In viziunea fondatorului, RFC promoveaza visul pentru un stil de viata complet diferit de viata de zi cu zi.

 

Tag-uri

rainforest challenge, rfc, off road, competitie,

© 2022 atvrom.ro Toate drepturile rezervate