ClickCease

Au mai ramas

0
0
ZILE
0
0
ORE
0
0
MINUTE
0
0
SECUNDE

pana la campania

Mario Roman castiga Hixpania Hard Enduro 2018


Mario Roman castiga Hixpania Hard Enduro 2018
  15.10.2018

Competiția motociclistică Hixpania Hard Enduro omologată de FIM și organizată de Club Deportivo Aguilar Off Road a avut un succes colosal și la a treia ediție care anul acesta s-a desfășurat între 12 - 14 octombrie la Aguilar de Campoo, Palencia. Este unica ocazie de a concura alături de cei mai buni piloți enduro din lume în Spania.

Evenimentul s-a derulat pe parcursul a trei zile pline de activități: competiția cu motociclete enduro a debutat cu antrenamentul non-cronometrat din Aguilar, prologul urban SuperEncierro care i-a provocat pe riderii concurenți să facă față obstacolelor artificiale amenajate strategic pe străzile orașului inclusiv pe timpul nopții, urmat de probele Campoo X-Treme și El Camino Perdido / The Lost Way.

 

 

Concurenții s-au putut înscrie la patru categorii în funcție de nivelul lor de experiență: caballeros (nivel înalt - profesioniști), arqueros (nivel mediu-înalt), escuderos (nivel mediu-jos) și hixpanos (categorie non-competitivă pentru cei cu un nivel redus de experiență). Cu excepția celor din urmă, toți participanții au trebuit în mod obligatoriu să ia parte la proba desfășurată pe străzile orașului. În urma rezultatelor, s-a hotărât poziția de plecare pentru următoarea provocare - Campoo X-Treme. Fiecare pilot (exceptându-i pe hixpanos), conform regulamentului concursului, a trebuit să realizeze trei tururi pe un traseu cu variații de dificultate, în mai puțin de 6 ore.

Proba El Camino Perdido (in traducere - Drumul pierdut) a fost gândită să semene cu „Le Mans”.

Una din noutățile evenimentului din acest an a constat în ascensiunea pe traseul final fără ajutor. În ediția precedentă, Mario Román a fost singurul rider care a completat proba fără ajutor. În 2017, pilotul motocicletei Husqvarna, Graham Jarvis, a obținut victoria în fața lui Jonny Walker (KTM) și a spaniolului Alfredo Gómez (KTM).

În ediția din weekend-ul trecut, Mario Roman a dominat de la început până la sfârșit pentru a câștiga inclusiv cursa nocturnă. Alfredo Gomez și Graham Jarvis nu au avut parte de un start la fel de bun în prolog, dar s-au luptat pentru a completa podiumul. Proaspatul campion super enduro din Portugalia, Diogo Veira a fost cel mai rapid rider in calificari si chiar a condus in primele tururi, dar cele cateva greseli ale sale l-au plasat pe locul 4.

 

(in imagine - Mario Roman)

 

Clasa Profesioniști, proba SuperEncierro

1. Mario Román Sherco Factory Team España
2. Alfredo Gómez Rockstar Energy HusqEspaña
3. Graham Jarvis Rockstar Energy HusqReino Unid
4. Diogo Vieira Raposeira Bubbles RaPortugal Yamaha Caballeros
5. Xavier Leon Sole Sixlyon Team España Husqvarna Caballeros

Riderul cu numărul 12 campion super enduro din Portugalia a cucerit alături de motocicleta Yamaha poziția 4 clasificandu-se în Top 5 unde s-au clasat majoritar piloți de modele Husqvarna.

La proba El Camino Perdido, pe primul loc s-a clasat nimeni altul decât veteranul Graham Jarvis, urmat de Mario Román Sherco și Alfredo Gómez, Xavier Leon Sole și portughezul Diogo Vieira.

Pilotul cu cel mai înalt punctaj a fost Mario Roman - 50 de puncte; Graham Jarvis a acumulat 46 de puncte, iar Alfredo Gomez 44. Între acesta și următorul clasat a fost o diferența de nu mai puțin de 12 puncte. Diego Viera a totalizat un scor combinat de 32 de puncte, iar Michael Walkner 30 puncte.

 


 

 

Tag-uri

motociclete, competitie, enduro,

© 2022 atvrom.ro Toate drepturile rezervate