Au mai ramas

0
0
ZILE
0
0
ORE
0
0
MINUTE
0
0
SECUNDE

pana la campania

Alegerea troliului potrivit pentru vehiculul 4x4 off road


Alegerea troliului potrivit pentru vehiculul 4x4 off road
  09.04.2019

Daca detii un ATV sau un side-by-side, este important sa ai in dotare si un troliu pentru ca acest accesoriu se va dovedi extrem de util in diverse situatii pe drumurile off road. Orice iubitor de aventuri outdoor care intreprinde plimbari cu ATV-ul trebuie sa fie pregatit pentru o surpriza mai putin placuta, cum ar fi de exemplu impotmolirea in noroi.

Iti recomandam sa optezi pentru un troliu adecvat vehiculului din dotare, de calitate superioara. Iata cateva lamuriri utile la cumpararea unui troliu pentru ATV:

- pentru ATV-urile de mici dimensiuni, de capacitate cilindrica sub 300cc, puteti folosi cu succes un troliu de capacitate 680 kg.

Legile fizicii ne invata ca forta de tractiune variaza in functie de greutatea vehiculului de tractat si te poti raporta la ea ca fiind echivalentul intre forta cablului de pe tambur si capacitatea mecanica a troliului. O formula dupa care te poti ghida pentru calculul fortei minime de tractiune a troliului consta in inmultirea sarcinii maxime admise a vehiculului cu coeficientul 1.5.

- in cazul unui ATV de capacitate peste 300cc, va recomandam sa optati pentru un troliu de capacitate 1100 - 1400 kg.

Ce tip de cablu sa aleg? Expertii in domeniu considera ca un cablu cu sarma va fi mai eficient in situatii foarte solicitante. Totusi, pentru ca un ATV nu este la fel de greu ca o masina off road, poti opta cu succes pentru un cablu din material sintetic, acesta avand o greutate mai redusa si fiind mai facil de manevrat. Totodata, este mai indicat pentru utilizarea in zone noroioase si cu apa adanca.

In ceea ce priveste lungimea cablului, un numar insemnat de rideri prefera sa pastreze la indemana o extensie pentru urgente si sa nu se expuna riscului de incalcire a cablului. De aceea, in jur de 30 de metri de cablu sintetic poate fi suficient.

Tipuri de trolii - electrice si hidraulice. Din prima categorie fac parte troliile care se alimenteaza la bateria vehiculului. In consecinta, functionarea lor depinde de energia pe care o poate oferi ATV-ul / SSV-ul din dotare. Principala recomandare este sa folositi troliul electric cu motorul pornit pentru a evita ca bateria sa se goleasca. Avantajul troliilor electrice consta in faptul ca acestea se instaleaza rapid si usor, iar sarcinile la care acestea pot sa reziste sunt notabile.

Spre deosebire de troliile electrice, cele de tip hidraulic se monteaza mai greu si sunt de obicei destinate masinilor de off road.

Legat de viteza de infasurare a cablului, trebuie sa stiti ca troliul poate avea o singura viteza sau mai multe. In general, troliile cu mai multe viteze se dovedesc utile daca aveti de-a face cu sarcini foarte mari.

Daca va intereseaza sa achizitionati un troliu pentru ATV cu un raport excelent pret/calitate, recomandarea noastra este sa alegeti un troliu Warn Vantage sau unul de la ComeUp. Modelele de trolii pentru ATV provenind de la producatorul Warn ofera putere de tractare superioara.

 

Tag-uri

troliu, troliu atv, warn vantage, warn,

© 2020 atvrom.ro Toate drepturile rezervate