Yamaha 2019 YXZ1000R

Yamaha 2019 YXZ1000R

08.06.2018

Cel mai versatil UTV sport

Producatorul Yamaha extinde universul performantelor sportive prin introducerea noului model UTV 2019 YXZ1000R™ (SxS). Proiectat pentru a face fata aventurilor in off road pe o mare diversitate de terenuri, incepand cu zonele de desert si dune, pana la trasee pline de noroi si trasee dure cu peisaj stancos, sasiul agresiv si gata de actiune al lui YXZ1000R este sinonim cu o abordare cu incredere a oricaror provocari, un plus de confort la rulare indiferent de conditii si mai presus de toate, capacitati deosebite.

 

Yamaha 2019 YXZ1000R - yxz1000r

 

Vehiculul 4x4 off road YXZ1000R se bazeaza pe primul motor Yamaha in trei cilindri de 998 cc din industrie si beneficiaza de cutia de viteze manuala in cinci trepte care favorizeaza o experienta imbunatatita pentru utilizator.

In plus, riderii dornici de adrenalina pot opta pentru turbo kit-ul GYTR (Genuine Yamaha Technology Racing) conceput anume pentru modelele liniei YXZ, o facilitate usor de instalat si care se ridica standardelor de fiabilitate si performanta. De altfel, acesta este unicul kit CARB, EPA in conformitate cu legislatia din 50 de state creat pentru versiunile YXZ din 2016-2018.

 

Atat modelul de baza, cat si varianta SS dispun de un design si constructie noi, radiator repozitionat mai mare, scaune cu pozitie de sedere mai joasa, un sistem optimizat de suspensii, noi anvelope si roti, alaturi de multiple accesorii utile.

In plus, ambele versiuni vin echipate cu cele mai performante facilitati Real World Tech, ca de pilda OnCommand (4WD) si servodirectie electronica EPS. Pachetul SS include schimbato de viteze high-tech.

 

 

„Actualul design pentru YXZ1000R avantajeaza un numar larg de piloti si contribuie la performante pe orice tip de teren”, s-a pronuntat Mike Martinez, vice-presedintele departamentului de ATV-urisi SXS al Yamaha. 

 

Punctele forte ale modelului UTV YXZ1000R consta in urmatoarele:

  • Performante dovedite pe o mare varietate de terenuri si in conditii diversificate;
  • Motor in 3 cilindri, 12 valve, DOHC, racire pe lichid, 998 cc
  • Cuplu 10,500 RPM.

 

Puterea impresionanta este livrata prin intermediul transmisiei secventiale cu cinci viteze, iar anvelopele in 8 straturi Maxxis® Bighorn de 8 inch favorizeaza performante in off road atat la viteze inalte, cat si la viteze mai reduse.

 

Longevitatea sporita a ambreiajului asigura un plus de incredere pentru efectuarea de manevre indraznete si agresive si reflecta o performanta augmentata la viteza mica.

Modelul YXZ1000R este disponibil atat in pachetul complet manual, cat si in pachet sport Shift Yamaha cu sistem avansat de ambreiaj automat care elimina necesitatea unei pedale de ambreiaj.

 

Sistemul On-Command® dezvoltat de Yamaha ofera optiuni 2WD, 4WD si 4WD diferential blocabil care nu lasa loc de ezitari.

Servodirectia Yamaha EPS cu rapoarte optimizate de directie faciliteaza o manevrare precisa prin cel mai bun echilibru intre asistenta si feedback pozitiv pe orice tip de teren.

In ceea ce priveste confortul la rulare, experienta de pilotare a fost optimizata cu ajutorul cabinei mai spatioase. Totodata, radiatorul de dimensiuni mai mari a fost repozitionat in spatele scaunelor, inlaturand astfel problema excesului de caldura generata in cabina si simultan exercita rolul de a preveni riscurile de colmatare / infundare in noroi.

 

Yamaha 2019 YXZ1000R - yxz1000r

 

Multiplele orificii de aer asigura o absorbtie mai consistenta a aerului, inclusiv in conditiile in care se transporta o incarcatura grea.

Cabina este particularizata si prin design-ul actualizat al acoperisului, maximizand spatiul rezervat pentru sofer si insotitorul acestuia.

In acelasi timp, noul acoperis impreuna cu silueta agresiva au ca rezultat o vizibilitate sporita in medii off road diferite.

Sistemul de suspensii optimizate creeaza o distanta mai mare la sol (garda la sol) si ajuta la o calatorie mai lina.

Pe de alta parte, noile amortizoare FOX RC2 si elementele dezvoltate exclusiv cu FOX Racing sunt acum disponibile cu arcuri duble si crossover-uri reglabile.

Amortizoarele avansate de 26 de inci s-au strecurat prin capota frontala, pentru a absorbi 16,2 inch pe fata, in timp ce amortizoarele piggybacks 32 de inch au cursa de 17 inch in spate.

 

Yamaha 2019 YXZ1000R - yamaha

 

In concluzie, UTV-ul YXZ1000R construit in fabrica Yamaha din Newman, Georgia se prezinta drept un partener de aventura capabil, performant si de incredere adresat adevaratilor cunoscatori si entuziasti off road de pretutindeni.

Nu in ultimul rand, inginerii Yamaha au optat pentru rotoare de frana de dimensiune marita. Producatorul a omis insa sa mentioneze ca a operat modificari la nivelul tipului de surub regasit pe modelul 2019, optand pentru suruburi 4/156, acelasi model de suruburi care se regaseste pe modelele de UTV-uri Polaris RZR, Ranger si General.

Modelele 2019 YXZ1000R si YXZ1000R SS vor fi disponibile in reprezentante din toamna si vin cu doua scheme grafice de culoare atractive: Team Yamaha Blue si Graphite.

Modelul in editie speciala YXZ1000R SS Special Edition (SE) se particularizeaza prin schema de culoare Pure White, interiorul asortat, rotile bead-lock, protectia UV si alte dotari premium.

 

Yamaha 2019 YXZ1000R - utv

 

Yamaha 2019 YXZ1000R - yamaha

 

Yamaha 2019 YXZ1000R - utv

 

Te-ar putea interesa si:

2024 KTM RC 8C Limited Edition, pregatit pentru circuit! 

Limitat la doar 100 unitati construite manual, modelul 2024 KTM RC 8C aduce nivele de performanta fara precedent pe circuit, alaturi de credentiale READY TO RACE pentru a concura la Grand Prix. KTM RC 8C este alimentat de un motor 889 cc parallel-...

Citeste mai mult