2014 Aprilia Tuono V4 R APRC ABS

2014 Aprilia Tuono V4 R APRC ABS

05.03.2014

Aprilia Tuono V4 R APRC este versiunea “naked” a sportivului Aprilia RSV4. Modelul vine dotat cu o lista lunga de tehnologii de ultima generatie care ii permit sa ofere performante de top. Inima noului Aprilia Tuono V4 R APRC este un motor de 999.6cc, V4 longitudinal la 65 de grade, in 4 timpi, racit cu lichid, DOHC, cu 4 valve per cilindru. Motorul este imperecheat cu o transmisie cu 6 viteze si ofera o putere maxima de 167 CP la 11.500 RPM. Pentru versatilitate imbunatatita, motorul ofera triple mapping care va permite sa modificati caracterul motocicletei folosind 3 setup-uri diferite: T-TRACK, S-SPORT si R-ROAD. De asemenea, motocicleta ruleaza pe jante de 17 inci cu anvelope 120/70 ZR 17 fata si 190/55 ZR 17 spate.

Performanta unui superbike cu agilitatea unui naked

Pentru iubitorii de motociclete cu aspect naked supersports si pentru cei care intotdeauna tanjesc dupa mai multa putere, Aprilia a creat Tuono V4 R ABS, o motocicleta cu inima invincibila a unui RSV4 si o caroserie de felina proiectata sa exceleze la cea mai feroce acceleratie si frana si sa se descurce de minune atat pe drum drept cat si pe trasee virajate.

Evolutia unui superbike

In 2009 Aprilia a revolutionalizat segmentul superbike cu introducerea unicului si inovativului RSV4 care ramane un punct de referinta pana in zilele noastre. Aceasta motocicleta a castigat patru campionate mondiale. Tuono V4 R a sosit in 2011, un descendent direct al imbatabilului RSV4. A fost cea mai puternica, tehnologica si sofisticata motocicleta “naked” produsa vreodata, cea mai eficienta masinarie si a fost dedicata impatimitilor care tanjeau pentru o motocicleta perfecta in fiecare fel. Know-how-ul castigat si anii de experienta de castiguri la cel mai inalt nivel au permis Aprilia sa mearga chiar mai departe: noul Tuono V4 R ABS este mai performanta, mai distractiva, mai eficienta si mai sigura. Doar o versiune este disponibila. Vine cu intreg pachetul electronic standard si exista doua variante de culoare: negru sau alb. Noul Tuono V4 R ABS ridica stacheta in domeniul supersports iarasi prin faptul ca este si mai confortabila pentru folosinta la drum deschis.

Confort si performante imbunatatite

Tuono V4 R ABS este mostenitoarea modelului de motocicleta Aprilia pe care presa din motociclism a declarant-o cea mai “exciting”, eficienta si distractiva de folosit cu un nivel de performanta si sofisticare nemaivazut. Nu doar ca aceasta noua motocicleta beneficiaza de toate update-urile importante dar beneficiaza de asemenea de o sa noua si o suspensie revizuita, complet ajustabila, pentru a imbunatati confortul in timpul conducerii la drum deschis. Alte schimbari privind confortul pot fi observate la nivelul noului rezervor de combustibil care are acum o capacitate de 18.5 litri si a padelelor de pe laturile rezervorului care sporesc feeling-ul rider-ului la frane si la viraje in colturi.

Caracteristici de motorizare unice

Extrem de compact, la fel de subtire ca un twin-cylinder si instalat intr-un sasiu ultra-compact, motorul la 65 de grade V4 de pe modelul V4 R ABS este apogeul calitatii ingineresti italiene. Tuono se aseamana cu RSV4 in termeni de performanta pura si ofera o fluiditate mai mare care o face mai placut de condus la drum deschis sau cu un pasager. Pentru a atinge aceste rezultate, o serie de modificari au fost facute motorului lui Aprilia V4: o noua diagrama de temporizare a valvelor, conducte de admisie cu 20mm mai lungi, crankshaft flywheel cu inertie crescuta pentru un feeling mai lin si echilibru, rate ale vitezelor mai scurte pentru primele trepte si viteza motorului la putere maxima redusa la 11.500 RPM. Multumita sistemului triple mapping selectabil direct de pe ghidon, caracterul motocicletei poate fi modificat pentru a se potrivi stilului personal al rider-ului sau conditiilor de traseu:

- T-TRACK: fara compromis: toata puterea motorului disponibila la o simpla invartire a acceleratiei

- S-SPORT: maximum pentru drum deschis: livrare lina a puterii de-a latul gamei de turatii pentru o experienta de riding distractiva si putin solicitanta

- R-ROAD: folosire in orice conditii: ideal pentru folosire in oras sau in conditii de drum umed

Cadrul din aluminiu tip racing si bratul oscilant ofera un echilibru perfect al duritatii torsionale si flexionale, un echilibru dinamic superb si eficienta, precum si stabilitate si directie excelente pentru un feeling optim al rider-ului. Noul Aprilia Tuono V4 APRC ABS vine echipat cu cele mai bune componente disponibile pe piata precum frane Brembo M432, jante din aluminiu cu 3 spite care cantaresc cu 2 kg mai putin decat versiunea cu 5 spite, furca inversata fata Sachs si anvelope dual-compound.

ATVROM - importator motociclete Aprilia, Honda, Kawasaki, KTM, Suzuki, Triumph, Yamaha.

Te-ar putea interesa si:

2025 BRP Lynx Lineup

BRP Lynx aduce in sezonul 2025 doua noi modele trail, in timp ce lineup-ul Brutal se distinge de snowmobilele crossover Xterrain si se extinde. De asemenea, gama Shredder conceputa pentru riding prin zapada adanca adauga caracteristici noi. Proasp...

Citeste mai mult