Yamaha dezvaluie noul UTV Tactical Black Viking EPS

Yamaha dezvaluie noul UTV Tactical Black Viking EPS

22.01.2014

Yamaha a dezvaluit noul UTV Viking cu o tematica militara: SE Viking aduce un aspect flat black, acoperis turnat, supra-aparatoare, aripi de noroi, cutie de stocare sub scaun, monturi pentru accesorii pe patul de transport si jante din aluminiu negre.

Unic pentru SxS-ul Yamaha Viking este scaunul sau pentru 3 pasageri cu o pozitie centrala off-set care imbunatateste confortul permitand mai mult loc pentru umerii celor 3 pasageri. Acesta este unicul vehicul din clasa sa cu centuri de siguranta in 3 puncte pentru toti ocupantii, plus tetiere, manere ajustabile pentru ambii pasageri si o podea texturata cu spatiu pentru picioare dedicate.

Puterea side-by-side-ului model Yamaha Viking vine din ceea ce Yamaha numeste cel mai puternic motor 4x4 al sau de pana acum – un motor de 686cc racit cu lichid in 4 timpi, SOHC, cu un singur cilindru, 4 supape, cu injectie. Sistemul de injectie Yamaha Fuel Injection este proiectat sa aduca o pornire prompta si putere pana si la altitudini mari si pe vreme rece iar rezervorul de 36 litri permite zile lungi pe teren.
Sistemul Yamaha three-way On-Command, prevazut cu 2WD, 4WD si 4WD cu diferential blocabil, ofera riderului control pentru blocarea celor patru roti in functie de teren. Transmisia Yamaha Ultramatic cu High, Low si Reverse ofera schimbare de viteze dual speed si un ambreiaj centrifugal automatic care mentine constanta tensiunea curelei pentru uzura redusa in timp ce ofera o frana de motor exceptionala.

Electric Power Steering, o optiune pe varianta de baza pe UTV-ul Yamaha Viking, vine standard pe versiunea Tactical Black. Sistemul citeste cuplul volanului, viteza vehiculului, setarea On-Command si feedback-ul negativ pentru a determina nivelul necesar de asistenta directie in fiecare situatie data.

Patul de transport din otel din partea din spate a UTV-ului este destul de mare pentru a transporta un palet incarcat complet sau pana la 272 kg de echipamente si provizii. Troliul standard de doi inci poate tracta 680 kg.

Pentru un vehicul cu asa bune caracteristici de lucru, Yamaha Viking este o foarte capabila masina de traseu. Ofera performante datorita ampatamentului de 12 inci (30.5 cm), scutului din otel/material compozit, suspensiei independente pe patru roti si amortizoarelor pe gaz.

Anvelopele noi Maxxis Big Horn 2.0 au fost proiectate special si exclusiv pentru Yamaha Viking. Noile Big Horn au fost proiectate sa ofere un echilibru optimizat UTV-ului. Franele pe disc cu etriere cu doua pistoane pe toate cele patru rotile ofera franare buna. Viking vine echipat de asemenea cu un disc de parcare mecanic.

Si in fine, pentru a asigura fiabilitatea, Yamaha a prevazut Viking cu conexiuni electrice de inalta calitate, o baterie sigilata care nu necesita mentenanta, indicatori digitali si un acces usor la motor si la filtre.

ATVROM - importator: ATV Arctic Cat, ATV Can-am Bombardier, ATV CF Moto, ATV Dinli, ATV Goes, ATV Kawasaki, ATV Linhai, ATV Suzuki, ATV TGB, ATV Yamaha.

Te-ar putea interesa si:

KTM anunta deschiderea inscrierilor pentru Seriile e-Motocross Juniori 2024

Cu suport complet din partea KTM, Seriile e-Motocross Juniori revin pentru sezonul 2024 si, de ieri, inregistrarile s-au deschis oficial pentru tinerii care concureaza cu modelul KTM SX-E 5 pentru a-si asigura unul din cele 40 de locuri la linia de s...

Citeste mai mult