Yamaha anunta lansarea maxi-scuterului 2017 TMax la EICMA, dar si castigarea a inca unui premiu

Yamaha anunta lansarea maxi-scuterului 2017 TMax la EICMA, dar si castigarea a inca unui premiu

01.11.2016

A mai ramas doar o saptamana pana la debutul salonului international EICMA Milano 2016 si in aceasta saptamana sunt asteptate comunicatele producatorilor majori din industrie cu privire la modelele, atat concept, cat si de productie, pe care le vor expune. Din partea Yamaha Motor Europe se stie deja ca va fi prezentat modelul YZF-R6 nou-nout, care a fost lansat cu cateva saptamani in urma la AIMExpo din SUA, acum a aparut si un video teaser care arata noul scuter 2017 Yamaha TMax.

Yamaha anunta lansarea maxi-scuterului 2017 TMax la EICMA, dar si castigarea a inca unui premiu - MyGarage

In ceea ce priveste segmentul de scutere, Yamaha aratase in Florida cam ce pregateste pentru 2017, prezentand cateva modele precum SMax, Vino Classic sau Zuma, cu actualizari minore (in general tinand de infatisare, grafica, cromatica etc.), apoi a venit anuntul noului model XMax 300, ce urmeaza din 2017 sa ia locul versiunii din prezent XMax 250, insa despre gama de varf TMax nici o vorba, nicaieri.

Yamaha anunta lansarea maxi-scuterului 2017 TMax la EICMA, dar si castigarea a inca unui premiu - DX

Multi au considerat ca pregateste o versiune imbunatatita a TMax, acesta fiind motivul absentei, ceea ce iata ca o confirma videoclipul oficial teaser lansat ieri de Yamaha Motor Europe, inclusiv faptul ca lansarea oficiala va avea loc saptamana viitoare la EICMA.

Yamaha anunta lansarea maxi-scuterului 2017 TMax la EICMA, dar si castigarea a inca unui premiu - Yamaha

Videoclipul in sine nu prezinta decat cateva secvente, insa suficiente pentru a contura o imagine despre noutatile propuse in 2017. Astfel, cele mai clare imagini dezvaluie un nou design al farurilor cu lumini de zi (cerute de reglementarile Euro4) cu LED, care dubleaza farurile de dimensiuni mai mari. Unghiul farurilor principale tinteste in sus, ca in versiunea actuala, insa au o forma mai rotunjita. De asemenea, o scurta aparitie a panourilor laterale, dezvaluie aceeasi forma ca la modelul actual, inclusiv farurile de semnalizare incastrate in carenaj. Ce s-a putut observa in plus, un logo TMax pe coada, sub manerul pasagerului, un maner innoit ca design.

Yamaha anunta lansarea maxi-scuterului 2017 TMax la EICMA, dar si castigarea a inca unui premiu - Yamaha

In privinta datelor tehnice, nu se spune nimic, nici macar daca TMax va continua sa utilizeze un motor inline-twin de 530cc, insa se vorbea la un moment dat de o imbunatatire destul de pregnanta a motorului in viitoarea versiune 2017, mai ales in conditiile in care se urmareste omologarea Euro4. Nici despre suspensii sau frane nu se poate face o idee din materialul video, insa ce e sigur e ca va avea dotare cu ABS standard, tot prin prisma normativelor Euro4.

La inceputul acestui an, Yamaha a depus la oficiul pentru protectia drepturilor intelectuale din Europa cereri de marca pentru TMax DX si TMax SX, sugerandu-se ca exista doua versiuni in productie. Nici in privinta asta teaserul nu face vreo lumina, fiind posibil ca sa fie vorba de modele din lineup-ul 2018 abia, la fel de bine cum ar putea sa fie gata si expuse la Milano, in cateva zile.

Yamaha anunta lansarea maxi-scuterului 2017 TMax la EICMA, dar si castigarea a inca unui premiu - aplicatie

Intr-o alta ordine de idei, cu singura legatura Yamaha si scutere, aplicatia deja celebra a celor de la Yamaha, My Garage, un configurator prin intermediul unei aplicatii 3D, care ofera clientilor posibilitatea de a-si construi un model singuri, pe care apoi sa-l comande unui dealer Yamaha, a castigat un prestigios premiu, Lovie Awards, in cadrul International Academy of Digital Arts and Sciences (IADAS), probabil cel mai prestigios premiu din Europa (si nu numai) care onoreaza creatorii de website-uri, publicitate online, aplicatii si retele sociale, diferite alte aplicatii etc. In acest an au fost peste 1.500 de intrari din 40 de tari, iar peste 60.000 de oameni au votat aplicatia cea mai populara. Yamaha a castigat premiul in categoria Mobile: Best Virtual Design.

Yamaha anunta lansarea maxi-scuterului 2017 TMax la EICMA, dar si castigarea a inca unui premiu - 2017

Reamintim, My Garage app e disponibila pentru cinci segmente de motociclete si scutere Yamaha diferite, insumand mai bine de 30 de vehicule, cu 80 de variante si 700 de accesorii, prezentate intr-o forma 3D detaliata. Atunci cand un utilizator doreste sa cumpere o motocicleta, poate alege un model, pe care sa il umple de accesorii optionale, in culorile dorite alese dintre cele disponibile, iar cu functia 360 de grade pot sa-si admire opera, apoi o poate salva si trimite unui dealer Yamaha drept comanda. Aplicatia functioneaza atat pe un site de internet, cat si pe telefon.