Back to old version
KTM X-BOW RR 2022, un rival greu de oprit

KTM X-BOW RR 2022, un rival greu de oprit

17.06.2022

KTM X-BOW RR 2022 este o masina super sport modern echipata, potrivita atat pentru circuit, cat si pentru strada. Permite o arie larga de personalizare, fiind disponibile numeroase accesorii si dotari. Viteza incredibila a lui X-BOW RR lasa in urma orice concurenta - "Ready to Race".

Acest model din gama de masini super sport KTM X-BOW dispune de cutie manuala cu 6 viteza tunata special, de la Audi si de diferential blocabil standard de la Drexler ce asigura propulsie optima la fiecare viraj. Livreaza puterea maxima de 360 CP si cuplu incendiar. Cadrul spate din aluminiu reprezinta elementul central de suport pentru ansamblul motor-transmisie, precum si de un centru de gravitatie foarte jos, coborat cu 15 mm in plus, astfel incat ofera forte laterale de acceleratie mai mari chiar si la pilotarea cu viteza ridicata in curbe.
Sistemul de racire performant pentru motor si intercoolerul nu necesita marire pentru racing. Coolerul pentru uleiul de motor Racing este o alta componenta care contribuie la performanta pura. Este montat extern si mentine redusa temperatura motorului, in special la temperaturi ambientale mari. In completare, avem Performance Pack 1, dezvoltat specific pentru X-BOW R ce asigura, printre altele, o rulare mai silentioasa. Pachetul Performance 2 include un cadru tubular din otel si o noua cutie pentru filtrul de aer, imbunatatind semnificativ rigiditatea torsionala a vehiculului.
Sistemul de evacuare gandit pentru curse include convertor catalitic cu 100 celule cu omologare FIA. Fata de esapamentul standard, salveaza 12 kg.

KTM X-BOW RR detine monococa realizata integral din compozit de fibra de carbon, o tehnologie inovatoare rezervata in exclusivitate masinilor de curse. Echipat din fabrica cu anvelope Michelin utilizate in competitia X-BOW Battle. Sasiul de curse de la WP Suspension este ajustabil la viteze ridicate si joase. Pilotul profesionist Loris Bicocchi si WP Suspensions s-au implicat activ in dezvoltarea amortizoarelor pentru acest model de masina super sport KTM.

In termeni de aerodinamica si caroserie, difuzorul spate primeste un flux optim si, multumita formei sale asimetrice, permite distributia presiunii in partea inferioara a vehiculului, generand o mare parte din forta aerodinamica. Protectiile din plastic pentru roti sunt optimizate aerodinamic. Parbrizul din carbon a fost, de asemenea, optimizat pentru racing.

Sistemul de franare Brembo asigura putere de stopare superioara in orice conditii. KTM X-BOW RR are nevoie de doar 32.9 m pentru afrana de la 100 km/ora la 0.
Volanul multifunctional controlat cu infrarosu este detasabil si ajustabil. Scaunele tip scoica de la Recaro, partenerul exclusiv al brandului austriac, constituie baza ergonomica pentru o experienta de sofat incredibila la bordul lui KTM X-BOW RR. Volanul racing este acoperit in piele si ofera aderenta in situatiile extreme. Comutatorul de siguranta omologat FIA este obligatoriu in curse si va ajuta cand aveti o urgenta.

Gama de masini super sport KTM X-BOW este disponibila si pe ATVRom Timisoara

Te-ar putea interesa si:

2024 Red Bull GASGAS Tech3 accelereaza spre sezonul MotoGP

Augusto Fernandez, Pedro Acosta si Red Bull GASGAS Tech3 accelereaza spre sezonul MotoGP 2024. Testele oficiale din presezon au loc in Malaezia si Qatar. Pe 9-10 martie, urmeaza Marele Premiu al Qatar-ului pe circuitul international Lusail. Rid...

Citeste mai mult