O descriere onesta a lui TGB Blade 600 LT EPS

O descriere onesta a lui TGB Blade 600 LT EPS

09.02.2018

Lineup-ul 2018 TGB Blade a fost lansat in mai anul trecut, iar cei mai entuziasti dintre riderii de ATV-uri au avut ocazia sa ii testeze performantele, in comparatie cu modele provenind si de la alti producatori la fel de cunoscuti. Familia de ATV-uri proiectate de brand-ul din Taiwan s-a marit cu cativa membri demni de toata atentia: TGB Blade 600LT, Blade 600SL 4x4, Blade 600SE EPS 4x4 si noul 600LT EPS 4x4 cu doua locuri, astfel incat putem spune ca acum nu mai sta nimic in cale companiei care cocheteaza cu ideea de a se afirma si prin game mid-range.

Pe piata de ATV-uri, potentialii competitori ai modelului TGB Blade 600LT EPS ar fi urmatorii: Arctic Cat 550i TRV EFT, Polaris Sportsman 570 EFI T3b, CF Moto CForce 550 LDT si Kymco MXU 700i EX EPS.

Pilotul de test a supus „fiara” TGB Blade 600LT EPS la o serie de probe pe teren accidentat, in peisajul incantator al regiunii de nord a Burgundiei.  

Stilul specific al modelelor deATV-uri TGB Blade descrie si acest model si este departe de a fi unul invechit, cu mentiunea ca el nu a fost atat de promovat, in opinia multor experti in domeniu. Pentru a ramane obiectivi, vom spune doar ca estetica modelului este una atractiva, schema de culori potrivindu-se cu restul decoratiunilor.

O descriere onesta a lui TGB Blade 600 LT EPS - tgb blade 600 lt eps

Ergonomie

Acest tip de ATV-uri impresioneaza de obicei prin rigoare, iar TGB Blade 600LT nu se abate de la reguli. Latimea seii de la rezervor poate fi o surpriza pentru pilotii la inceput de drum. Pe de alta parte, ghidonul si saua nu admit nicio critica. Asadar, cand vine vorba de diferite comenzi, le veti gasi extrem de repede!

Confort

Desi poate parea destul de lata cand riderul sta in picioare, saua este foarte confortabila. Flexibil la inceput, materialul din care este facuta saua devine mai ferm pe masura ce directia determina reactii mai rigide ale sasiului.

Avand in vedere ca tuningul celor patru amortizoare a fost deosebit de atent, atat la debutul cursei pe socurile mici, cat si pe cele mari, se poate afirma ca acest ATV este destul de confortabil.

Chiar daca raspunde acelorasi baze tehnice - motorul 4T, cu 4 supape / valve de injectie Siemens si cuplu ridicat, pornire la cheie indiferent de temperatura, ATV-ul TGB Blade 600 LT EPS ofera o rulare exemplara la viteze reduse, asigurand eficienta oricarei deplasari pe teren accidentat. 

O descriere onesta a lui TGB Blade 600 LT EPS - tgb blade 600 lt eps

O descriere onesta a lui TGB Blade 600 LT EPS - atv

Transmisie

Inverter, cu raza scurta / lunga de actiune, tractiune selectabila 2x4/4x4, comutare electronica, diferential fata blocabil.

Aprobat in versiunea T3 cu doua locuri, Blade 600LT nu este echipat cu un diferential spate. Drept urmare, pe asfalt, nu este exclus sa experimentati unele dificultati atunci cand intoarceti intr-un ritm mai lent sau vreti sa parcati, de pilda. In orice caz, vehiculele 4x4 offroad nu sunt destinate sa ruleze pe drumurile asfaltate, asa ca probabil daca este cazul, veti avea de traversat o portiune mica acoperita de asfalt.

De-a lungul traseului, 600LT intampina orice asteptari, abordand cu incredere diversele provocari ivite pe drumurile forestiere. Totodata, pe drumurile line, fara santuri, beneficiati de deplasari agreabile, la fel de distractive.

Sasiul extins cu geometrie modernizata, in afara faptului ca ofera capacitatea de a acomoda cu usurinta 1 pilot si 1 pasager in conditii bune de confort, adauga un plus de stabilitate la viraje alaturi de o manevrabilitate de top. Pachetul de dotari standard mai include suspensii independente cu amortizoare reglabile in 5 trepte, faruri cu lumini LED, bara de protectie, spatar pentru pasager si portbagaje fata/spate din plastic rezistent la zgarieturi, majoritatea acestor echipamente fiind puse la dispozitie de catre alte branduri ca accesorii premium sau facilitati disponibile la modele din clase superioare din punct de vedere al pretului.

Desi nu se clasifica pe aceeasi piata de ATV-uri la pret ridicat, 600 Blade EPS 4X4 ofera o uimitoare experienta de pilotare, alaturi de servodirectie in trei moduri, ceea ce pentru clasa de ATV-uri cu doua locuri mid-range nu este un avantaj des intalnit…

Per ansamblu, modelul 600LT EPS raspunde manierei americanesti de franare centralizata. Parghia din dreapta corespunde franei fata si cea stanga franei spate, cu o singura parghie pentru partea stanga.

Este vizibil ca TGB Blade 600LT EPS dispune de o franare eficienta si puternica in orice situatie. Discurile frontale, ascunse in roti, ilustreaza o buna functionalitate, in timp ce intre cutia de viteze si arborele transmisiei, frana spate functioneaza in conditii optime.

Contorul digital multifunctional culege un numar insemnat de informatii utile. Accesul vizual este facil, desi comenzile de reglare sunt cam mici, insa acesta nu este un inconvenient care sa deranjeze prea mult.

Un rider experimentat va remarca de indata faptul ca rack-urile frontale sunt fabricate din ABS, la fel precum modelul 1000LT EPX LUXE. Ca particularitate, stopurile LED Ferrari aduc o nota de originalitate design-ului acestui vehicul 4x4 offroad. Din punct de vedere al utilitatii, acest ATV poate fi un ajutor nepretuit pentru cineva care detine o ferma sau se ocupa de diverse activitati Agricole etc.  

In concluzie, viata la bordul ATV-ului TGB Blade 600LT este foarte placuta!

 

 

Te-ar putea interesa si:

Husqvarna Motorcycles a dezvaluit prototipul Svartpilen 801

Producatorul suedez va lansa o noua motocicleta pe 19 martie! Modelul 2024 Svartpilen 801 este conceput sa livreze o combinatie puternica de performanta, agilitate si stil contemporan.   Cu o greutate de numai 181 kg si alimentat de un motor co...

Citeste mai mult