2024 KTM X-BOW GT-XR

2024 KTM X-BOW GT-XR

08.04.2024

X-BOW GT-XR este special conceput pentru cei care vor sa experimenteze adrenalina unei masini de curse. Acest sportscar de ultima ora este un vehicul legal de strada si furnizeaza o dinamica neimblanzita, se distinge printr-un design radical si aduce entuziasm pur pe asfalt. Baza acestei masini sport o constituie modelul KTM X-BOW GT2, care si-a demonstrat in mod clar abilitatile prin numeroasele victorii si titluri obtinute pe circuitele din intreaga lume. In dezvoltarea lui X-BOW GT-XR, punctul central l-au reprezentat aspectele esentiale, fara sacrificiul caracteristicilor unice. Performanta se combina cu ingineria de ultima generatie astfel incat fiecare fibra, fiecare componenta, fiecare detaliu al acestui super sportscar este "READY TO RACE".


NASCUT PE CIRCUIT 

KTM X-BOW GT-XR se remarca prin designul inspirat de lumea curselor, depasind cele mai mari asteptari ale pasionatilor. Designul a fost realizat de studioul KISKA si combina performanta incredibila cu estica provocatoare. Conform motto-ului „less is more” (mai putin este mai mult), fiecare element in plus a fost evitat. In schimb, limbajul de design se concentreaza asupra liniilor clare si unghiurilor ascutite, precum si asupra suprafetelor line - totul infasurat in carbon. 


CONCEPUT PENTRU A IMPINGE LIMITELE 

Toate ideile, conceptele si inovatiile pentru KTM X-BOW GT-XR au trebuit sa fie dovedite pe circuit. Calatoria a inceput cu KTM X-BOW. Inspirate de masinile de curse LMP si GT, toate detaliile de pe KTM X-BOW GT-XR au fost dezvoltate pentru a livra performanta absoluta. Modelul a fost creat special pentru a oferi eficienta aerodinamica, iar componentele sale - motorul in 5 cilindri puternic, monococa din carbon ultrausoara etc. -, au fost testate pe pista. Aceste componente, la care se adauga volanul detasabil cu display LED integrat nu sunt disponibile in aceasta combinatie pentru nicio alta masina road-legal super sport. 


MOTORIZARE - AUDI 2.5 LITRI 5 CILINDRI TFSI 

Inima lui X-BOW GT-XR este legendarul motor cu 5 cilindri, 2.5 litri, fabricat de Audi AG. Este mai usor, mai compact, mult mai puternic si mai eficient decat motorizarile anterioare. Cu cantitati enorme de cuplu la turatii joase si un ton caracteristic, motorul este o potrivire perfecta pentru filozofia radicala a lui KTM X-BOW GT-XR. Mai precis, acest motor a primit titulatura de „motorul anului” in noua ocazii diferite si nu este doar cel mai puternic motor de productie cu 5 cilindri din lume, ci si cel mai recent dintr-o lunga serie de motoare Audi de succes care au stralucit pe circuite internationale. 


MONOCOCA DIN CARBON 

Monococa realizata complet din fibra de carbon era deja in varful tehnologiei cand a fost prima data introdusa in 2008. De atunci, a fost continuu perfectionata. Reprezinta unul dintre cele mai usoare si sigure sasiuri, cu cel mai inalt nivel de rigiditate torsionala, montat vreodata pe o masina de strada. Suspensia de precizie si monococa din fibra de carbon ii confera lui KTM X-BOW GT-XR o agilitate extrema si performanta incredibila. 


Din punct de vedere aerodinamic, KTM X-BOW GT-XR este clar derivat de la modelul de succes KTM X-BOW GT2, designerii acordand atentie speciala eficientei optime aerodinamice. Centrul de gravitatie jos, combinat cu manevrabilitatea agila il transforma pe KTM X-BOW GT-XR intr-un super sportcar READY TO RACE. 


SIGURANTA - SISTEMUL DE FRANARE

Putere mai mare inseamna si responsabilitate mai mare. Si un set de frane de calitate. Acest lucru nu este o problema pentru KTM X-BOW GT-XR, datorita echiparii cu un sistem cu etrier de frana fix monobloc, de greutate usoara facut din aluminiu cu opt etriere per piston pe axul spate. Franele dispun, de asemenea, de ventilatie interioara, perforatii si suspensie flotanta. Sistemul a fost dezvoltat pentru a livra putere de franare pura la o greutate joasa, dar si pentru o durata de viata lunga si o durata mare de serviciu. Ca optiune, mai este disponibil un sistem de franare ceramic, impresionant datorita greutatii reduse si performantei maxime de franare. 


ERGONOMIE SI CONFORT 

Caracteristicile sofisticate menite sa imbunatateasca confortul transforma modelul super sportscar KTM X-BOW GT-XR in partenerul perfect pentru deplasare zilnica. Nimic nu sta in calea calatoriilor si plimbarilor pe distante mari. Gratie greutatii sale joase, motorului economic si rezervorului generos, aceasta masina supersport KTM poate traversa, de exemplu, Alpii si reveni fara a face plinul. Portbagajul este bine protejat in trunchiul de 160 litri. Directia progresiva asistata electric ii permite soferului sa conduca fara efort GT-XR-ul peste trecatori montane serpuitoare. In acelasi timp, privelistile pot fi admirate din interiorul bine ventilat. Sistemyl cu camera retrovizoare ofera o vedere perfecta. Smartphone-ul va poate indica drumul, conectandu-se usor la vehicul si sistemul de sunet via sistemele Quadlock si Bluetooth. La parcare, oglinda retrovizoare optionala ofera asistenta. 


Precizia incredibila si calitatea constructiei sunt produsul unor procese si sisteme de productie perfect gandite si coordonate. KTM X-BOW GT-XR este construit in uzina KTM X-BOW Graz. In jur de 100 de unitati KTM X-BOW sunt produse in variantele R, RR, GT4, GT, GTX si GT2, precum si GT-XR, de catre o mica echipa de specialisti conform unor standarde de precizie incredibile. 

 

Te-ar putea interesa si:

Bicicleta enduro GASGAS ECC 4

Bicicleta enduro GASGAS ECC 4 completeaza gama enduro eMTB a producatorului spaniol. Pedigriul de campion in Cupa Mondiala, cadrul de carbon dovedit in curse si cu triunghiul spate pe marime specifica livreaza o manevrabilitate superba pe cele mai du...

Citeste mai mult