8 Aprilie 2022, Serres Racing Circuit, Grecia

8 Aprilie 2022, Serres Racing Circuit, Grecia

06.05.2022

Dupa 2 zile de teste pe circuitul din Serres, Grecia, astazi pilotii ACSRU Racing au avut parte de prima zi oficiala de antrenamente din cadrul Campionatului National de Motociclism Viteza si al Campionatului Est-European BMU. Vremea a fost perfecta pentru activitatea desfasurata, iar pilotii au avut parte de cate 3 sesiuni de antrenamente inainte de calificari.

Pilotii din Cupa CFMOTO au iesit pe circuit in acelasi timp cu colegii de la clasa mai mare, Supersport300 si au reusit sa demonstreze de cateva ori ca nu totul se rezuma la puterea modelului de motocicleta pilotat in duelurile cu acestia.

Darius Boagiu (17 ani, Drobeta Turnu Severin), pilotul echipei TBIPay 300SR Racing din Cupa CFMOTO a reusit sa se impuna in toate cele 3 sesiuni cronometrate in fata colegilor sai, desi se afla la prima participare intr-o competitie de motociclism viteza. Experienta sa anterioara pe 2 roti in zona de enduro si-a spus cuvantul, facandu-l din start unul din favoritii la castigarea acestei prime runde. Dupa ce a parcurs 34 tururi de pista astazi, cel mai bun timp inregistrat de Darius este de 1:43.522- un rezultat extrem de bun in conditiile date.

Cel de-al doilea pilot al echipei TBIPay este Cristian Radu (14 ani, Constanta). Cristian a inceput initierea in motociclism viteza prin programul ACSRU Junior Racing School in 2021 si are in prezent aproximativ 800 km de circuit la activ. Este la prima lui competitie oficiala si pentru prima data pe un circuit mare. Cel mai bun timp inregistrat astazi pe circuitul de 3.186 km este de 1:45.791. Desi a avut parte de un mic incident in a treia sesiune de antrenamente, s-a aratat dornic si ambitios sa obtina un rezultat bun in cursa de maine.

Al treilea cel mai rapid pilot din cadrul Cupei CFMOTO este Fabian Cojocariu (17 ani, Bucuresti), care a reusit dupa 27 lap-uri sa obtina un Best Time de 1:49.492. Fabian este la a doua participare la o competitie oficiala, dupa ce anul trecut a debutat in Cupa CFMOTO la etapa de la Navak din Serbia.

Pe locul 4 dupa antrenamentele de astazi se afla cel mai tanar pilot din competitie: Ionut Purdea (13 ani, Dej). Ionut este fratele mai mic al lui Luca Purdea, care anul acesta concureaza la clasa Stock600. Dupa un total de 22 lap-uri, Ionut a reusit sa obtina un timp de 1:52.811, la prima sa iesire oficiala pe un circuit de mare viteza.

Gabriel Ismana (18 ani, Vatra Dornei) nu si-a gasit inca ritmul de mers aici la Serres, in ciuda faptului ca in 2021 s-a dovedit a fi unul dintre cei mai rapizi piloti ai programului Junior Racing School. Dat fiind ca a trecut o perioada destul de lunga de la ultimul lui antrenament oficial, startul este un pic mai dificil, astfel ca dupa 29 lap-uri cel mai bun timp al sau este de 1:54.682.

Cei 5 piloti din Cupa CFMOTO vor concura maine in aceeasi cursa cu pilotii de la Clasa Supersport300, cursa urmand a fi transmisa live (via telefon mobil) pe pagina oficiala de Facebook a echipei ACSRU Racing, in data de 9 aprilie, incepand cu orele 14.15.

Te-ar putea interesa si:

Polaris introduce lineup-ul SSV RZR TRAIL S 2023

RZR este brandul numarul 1 pe segmentul Side-by-Side. Accelereaza catre destinatiile off-road preferate! Polaris aduce pentru sezonul 2023 noul lineup RZR TRAIL S, dedicat pasionatilor sportului care cauta combinatia perfecta de acceleratie rapida, m...

Citeste mai mult