Back to old version
Editia hard enduro Sea to Sky 2018

Editia hard enduro Sea to Sky 2018

04.10.2018

Ediția Sea To Sky 2018 desfășurată între 26 - 29 septembrie a dat prilejul riderilor pasionați de enduro să își testeze limitele.

Evenimentul sportiv organizat în Antalia, sudul Turciei atrage an de an tot mai mulți rideri și curioși și face parte din etapele Seriei Mondiale de Hard Enduro (alături de Romaniacs și Erzberg).  La această a noua ediție, piloții înscriși în competiție au avut de înfruntat 4 probe dificile pe trasee diferite - pe plajă, prin pădure, prin zona de canion și pe cărări de munte.

Anul acesta au fost prezenți piloți din toate colțurile lumii: Slovacia, Israel, Brazilia, Africa de Sud, Australia, Germania, Marea Britanie, Georgia, Islanda, Statele Unite, Ungaria, Japonia, Austria, Spania, Kuweit, Danemarca, Ucraina, Taiwan, Rusia, Olanda, Finlanda, România etc.

 

 

În calificări la cursa de pe plajă din Kemer și-a impus dominația Billy Bolt „Fulgerul”.

Motocicleta sa Husqvarna 300 a ajuns prima la finiș după parcurgerea distanței de 9 km, urmată de modelul Sherco 300 pilotat de Wade Young. Tânărul Billy și-a pus în valoare potențialul și în ediția Sea To Sky de anul trecut, obținând rezultate solide pe nisip. In schimb, la proba pe traseul montan el a reusit sa se califice pe pozitia a 25-a. 

Cursa prin pădure - Forest Race a a pus la încercare calitățile de enduriști, iar Bolt a reușit și de această dată să se afirme în fața rivalilor săi atingând finișul cu aproximativ șase minute înaintea cehului David Cyprian aflat la bordul modelului KTM 300. Spaniolul Alfredo Gomez s-a clasat pe locul 2 în ambele raliuri. 

 

 

Clasamentul după Canyon Race arată diferit, cu Wade Young pe prima poziție după un duel încins cu Billy Bolt. Locul 3 i-a revenit lui Travis Teasdale din Africa de Sud care a demonstrat că poate fi competitiv la bordul motocicletei Beta 300. Din această cursă s-au retras doi concurenți, turcul Ahmet Bulent Aladag și britanicul Dominic Coleman.

 

 

 

Foarte competitivi au fost riderii Charlie Frost si Luke Flack, ambii din Marea Britanie, spaniolul Mario Roman, dar si australienii Tim Coleman si Chris Perry.  

Traseul montan a pus cele mai multe probleme piloților de motociclete hard enduro, iar din cei 193 de competitori au rămas în joc până la sfârșit doar 177.

Varga Zsolt din România s-a clasat în „cursa principală” Mountain Race pe locul 13, el plecând din linia 3 spre finișul situat la 2365 m altitudine, iar Szakacs Robert a cucerit locul 21.

 

 

Zsolt, pasionat încă de mic de motociclete, nu este străin de raliurile din Turcia unde a mai participat și în 2016 când a fost medaliat cu aur. El pilotează o Husqvarna 300. La proba prin canion a terminat pe locul 24, iar Szakacs Robert pe locul 32 la bordul motocicletei KTM. Riderii Zsolt nr. 10 și Szakacs nr. 106 au obținut la cursa prin pădure locurile 25, respectiv 27.

În calificări la proba pe plajă cu numeroase porțiuni de viteză și obstacole în nisip adânc, Zsolt a fost al 28-lea, în timp ce Szakacs a reușit să se claseze pe poziția 44.

Felicitări și mult succes în continuare!

 

 

Te-ar putea interesa si:

2023 KTM 450 SMR

KTM 450 SMR 2023 este motocicleta perfecta pentru a va initia in lumea supermoto, un vehicul READY TO RACE adus la perfectiune prin inginerie inalta, atentie la detalii si un design de ultima ora. Cadrul a fost gandit special pentru rigiditate longit...

Citeste mai mult