Finalistii Superbike de la Laguna Seca

Finalistii Superbike de la Laguna Seca

25.06.2018

Asa cum probabil se asteptau fanii Kawasaki, printre concurentii in Campionatul Superbike cu cea mai buna evolutie in etapa de pe circuitul Laguna Seca s-a aflat si Jonathan Rea.

Riderul nord-irlandez si-a extins recordul de victorii World Superbike, in timp ce sambata podiumul a fost completat de Chaz Davies si de englezul Alex Lowes.

In a doua runda de duminica structura podiumului a fost usor modificata, pe locul trei urcand pilotul Milwaukee Aprilia, Eugene Laverty.

 

Finalistii Superbike de la Laguna Seca - aprilia

 

Pilotul Ducati, Chaz Davies, a condus sambata in primele sapte tururi din cele 25.

Rea, din pozitia privilegiata de castigator de patru ori pe circuitul din California, a declarat urmatoarele: „Nu credeam ca putem concura la aceste viteze in conditii atat de mari de temperatura a asfaltului. Caldura a facut cursa sa para extrem de lunga.” Noul setup pentru motocicleta Ninja ZX-10RR s-a dovedit exact ce trebuie pentru a incheia ambele raliuri cu succes.

Dubla victorie de pe pista americana ii aduce lui Rea un avantaj de 70 de puncte in fata lui Davies, al doilea in ierarhia generala pana acum. Mai raman inca 11 raliuri Superbike din acest sezon.

Demn de mentionat ca Davies a stabilit un nou record de timp pe tur de 1:23.0.

 

Finalistii Superbike de la Laguna Seca - motociclete

 

Pe de alta parte, pentru Alex Lowes care concureaza cu o motocicleta de la Yamaha, obtinerea locului 3 in prima runda reprezinta al patrulea sau podium si primul pe circuitul WeatherTech.

 

Finalistii Superbike de la Laguna Seca - kawasaki

 

Eugene Laverty este un alt rider care a avut parte de un weekend bun, realizand cea mai buna performanta a sa in actualul sezon.

Concurand la bordul modelului de motocicleta Aprilia, irlandezul a plecat din pole position duminica si a profitat de ocazie pentru a-si consolida locul in clasament.

Patru producatori diferiti s-au impus la Laguna Seca. Este vorba despre Ducati, Kawasaki, Aprilia si Yamaha.

Dupa sesiunea dezamagitoare din calificari, Melandri a reusit sa termine al cincilea dupa ce l-a depasit pe pilotul independent Xavi Fores in ultimele tururi.

Tom Sykes a incheiat prima cursa pe locul 7, urmat de Michael Van Der Mark si de spaniolul Jordi Torres, iar Top 10  a fost completat de rookie-ul american Jake Gagne (Honda).

 

Rezultate WSBK 2018, Laguna Seca 23 – 24 iunie

Race 1

1. Jonathan Rea (Kawasaki)

2. Chaz Davies (Ducati)

3. Alex Lowes (Yamaha)

 

Race 2

  1. Jonathan Rea (Kawasaki)
  2. Chaz Davies (Ducati)
  3. Eugene Laverty (Milwaukee Aprilia)

 

 Finalistii Superbike de la Laguna Seca - yamaha

 

 

Te-ar putea interesa si:

Race to Hell 2024

Riderii de ATV-uri si SxS-uri iau startul la RACE TO HELL 2024!  Race to Hell, prima competitie din Italia care imbina viteza specifica curselor Baja cu pasaje extrem de tehnice, se desfasoara intre 6 - 10 februarie la termele Rapolano. Prima z...

Citeste mai mult