ROV-ul. Un nume nou in dictionarele de off road

ROV-ul. Un nume nou in dictionarele de off road

22.11.2008

In urma cresterii numarului de atv-uri “side by side”, denumite generic pana acum UTV-uri sau CUV-uri , in SUA a luat nastere o noua organizatie de profil care vine cu o denumire noua pentru o categorie noua de vehicule off road: ROV (Recreational OFF-Highway Vehicle) (Vehicul Recreational Offroad)

Ei definesc ROV-ul ca fiind un side by side (UTV, CUV) avand un minim de patru roti, dotat cu volan si avand motor de pana la 1000cmc, folosit EXCLUSIV in scopuri de agrement si nu utilitare.

Organizatia se numeste ROHVA (Recreational Off-Highway Vehicle Association).Sponsorizata si condusa de reprezentanti ai marilor producatori si dealeri, ea are ca scop elaborarea unui regulament si a unor norme legale pentru protejarea conducatorilor , pasagerilor si nu in ultimul rand a mediului inconjurator si a altor participanti la traficul off road.,. Dupa o lunga asteptare, acest organism a primit pe 3 noiembrie 2008 acreditarea ANSI (Americam National Standards Institute).

Citam un oficial ROHVA:

Se recomanda:

1.Purtarea obligatorie a unui echipament de protectie de tip body armure.

2.Purtarea castii de protectie .

3.Pozitia sezut in scaunul vehicolului, fara a intinde mainile in afara habitaclului.

4.In cazul in care vehicolul  nu este dotat cu pachetul de strada (semnalizare, lumini, oglinzi, etc) evitarea oricaror portiuni de drum public indiferent de marimea lor.

5.Conducerea ROV-urilor doar in spatiile permise de lege (drumuri utilitare, pentru utilaje forestiere, trasee special amenajate).

6.Respectarea faunei si florei in zonele de plimbare.

7.Absenta totala a alcoolului in organismul conducatorului.Nedepasirea numarului de pasageri inscris in talon (omologare).

8.Citirea cu atentie a manualelor de folosinta oferite de producatori.


“Categoric ca aceste reguli de mai sus reprezinta doar un minim din regulile ce trebuiesc stabilite legal si respectate, dar consideram ca toate trebuie sa aiba un inceput .” ne spune Tom Yager, Vicepresedintele ROHVA. “Inainte ca noi sa elaboram intregul pachet de norme, urmati aceste reguli si va garantam ca  riscul de accident sau ranire se reduce considerabil ”.

Te-ar putea interesa si:

CCR permite posesorilor de permise categoria B sa conduca motociclete de 125 cc

DECIZIE ASTEPTATA extrem de asteptata. Astazi, Curtea Constitutionala a Romaniei a decis permiterea posesorilor de permise categoria B sa conduca anumite tipuri de motociclete, cu transmisie automata, cu cilindree maxima de 125CC si putere maxima de ...

Citeste mai mult
Taguri