AMR relanseaza Campania "Motociclistii exista in trafic"

AMR relanseaza Campania "Motociclistii exista in trafic"

23.03.2009

Asociatia Motociclistilor din Romania (AMR), alaturi de Brigada de Politie Rutiera (BPR), a relansat in data de 18 martie 2009 campania "Motociclistii exista in trafic". In acest fel, este continuat si dezvoltat proiectul demarat anul trecut, scopurile principale fiind acelea de a constientiza conducatorii de autoturisme cu privire la existenta in trafic a motociclistilor si de a-i sensibiliza pe acestia din urma pentru respectarea regulilor de circulatie si purtarea echipamentului de protectie.

Prin aceste demersuri AMR isi propunea sa obtina scaderea numarului de accidente in care sunt implicate autovehicule pe doua roti, chiar si in contextul inmultirii considerabile a acestor mijloace de deplasare pe drumurile din Romania.

La conferinta de presa organizata de catre AMR si BPR pentru a marca acest eveniment, au fost prezenti si Adelin Petrisor, Serban Huidu si Ionut Contras din trupa Phoenix, toti motociclisti, care sprijina acest demers. „Am avut un prieten care a murit pe motor si, desi atunci a fost vina lui deoarece circula cu viteza foarte mare, pot spune ca da, in prezent e mai periculos sa mergi cu motorul pe Magheru decat sa fii pe front. Speram totusi ca situatia se va schimba in curand", a declarat Adelin Petrisor. „Eu mi-am rupt ceva oase pe motor asa ca stiu pe pielea mea ca nu te vad soferii si cat de important e echipamentul de protectie. In plus, autoritatile locale ar trebui sa aiba grija de noi si sa repare drumurile astea extrem de periculoase", a spus si Serban Huidu.

Anul trecut, in Capitala, s-au produs 998 de accidente de circulatie in care au fost implicati conducatori de motociclete si mopede, cu 323 mai multe decat in 2007, iar 19 persoane au decedat (cu 3 mai putine decat in 2007). Vina apartine in marea majoritate (56,21%) soferilor de autoturisme si pietonilor.

Campania „Motociclistii exista in trafic - 2009" se va desfasura pe tot parcursul acestui an, in intreaga tara .


Sursa: www.motoflash.ro

Te-ar putea interesa si:

2025 KTM 450 RALLY REPLICA aduce update-uri majore pentru a cuceri dunele

Cu 235 victorii pe podium si 19 titluri la Dakar, este clar ca brandul austriac s-a impus drept o forta dominanta. KTM 450 RALLY REPLICA a jucat un rol semnificativ in securizarea a 10 din aceste titluri la Raliul Dakar, fiind cel mai de succes model...

Citeste mai mult