Back to old version
Red Bull Hare Scramble 2018

Red Bull Hare Scramble 2018

14.05.2018

1 munte. 500 de rideri. 4 ore. Doar o mana de piloti ajung la linia de finis!

Cea mai mare provocare in cadrul seriilor Erzbergrodeos din Austria o reprezinta raliul Red Bull Hare Scramble, desfasurat pe unul dintre cele mai dure trasee dirtbike din lume. Cursele de motociclete sunt programate pentru 31 mai – 3 iunie si doar cei mai rapizi 500 de rideri care se califica in urma Prologului Generali Iron Road pot continua competitia pe cel mai tehnic si solicitant traseu off road.

Ceremonia de deschidere este ea insasi invaluita intr-o aureola de legenda: la 11 dimineata, Kark Katoch ii directioneaza pe concurenti spre lacul Erzberg, intr-o atmosfera plina de suspans, iar la ora 12, valuri a cate 50 de rideri se desprind de linia de start. Pozitiile de start corespund timpilor realizati in Prolog, prin urmare cei mai rapizi 50 de piloti iau primii startul la Red Bull Hare Scramble. Incepand din momentul in care Heinz Kinigadner si Karl Katoch ridica steagul, riderii au la dispozitie 4 ore pentru a trece de 20 de puncte de verificare. Pilotii care inca se afla pe traseu la ultima fluturare a steagului in patratele vor fi listati in rezultatele oficiale cu ultimul checkpoint traversat.

 

Red Bull Hare Scramble 2018 - competitie

 

Imediat ce pilotii iau startul, este clar pentru toata lumea ca nu exista nicio alta cale spre linia de finis decat direct spre varful muntelui, la 1 466 m deasupra nivelului marii! Riderii de motociclete enduro cu experienta vor avea de-a face cu dealuri nesfarsite si coborari spectaculoase in vale, drumuri inguste prin paduri si sectiuni cu stanci, in vreme ce majoritatea pilotilor petrec mare parte din timp incercand sa imblanzeasca primele dealuri. Numai cei mai buni din cei mai buni sunt capabili sa ajunga la destinatie – legendarul Red Bull Arch din interiorul Erzbergrodeo-Arena, devenind rideri enduro „de elita”. Premiul pentru aceasta corvoada inumana nu consta in bani, ci este mai degraba simbolic – o bucata de piatra taiata direct din corpul muntelui Iron Giant, cucerit prin determinare, efort sustinut si multa, multa munca.

 

Red Bull Hare Scramble 2018 - competitie

 

Primul eveniment Erzbergrodeo a avut loc in 1994, intr-o perioada cand raliurile de motociclism enduro nu erau atat de mediatizate ca in prezent. Organizatorii Andreas Werth si Karl Katoch au pus bazele acestui eveniment dedicat curselor off road cu motociclete fara constrangeri si restrictii sau discutii interminabile despre reguli. Asa a luat nastere o cursa care a impins limitele fizice la maxim si in continuare testeaza concurentii „la sange”. Scena enduro este dedicata pilotilor care nu se dau in laturi de la cele mai dure provocari. In 1999, peste 1000 de concurenti si-au turat motoarele pe traseul Iron Road.

 

Red Bull Hare Scramble 2018 - enduro 

 

Te-ar putea interesa si:

Kevin Benavides, plasat pe locul trei dupa a 7-a etapa Dakar 2024

Riderul Red Bull KTM Factory Racing a incheiat a saptea etapa a raliului Dakar 2024 pe locul 3. Kevin Benavides concureaza cu o motocicleta KTM model 450 RALLY si se situeaza pe locul al cincilea general in clasamentele provizorii. Colegul de echipa,...

Citeste mai mult