Raliurile Dakar Merzouga 2018

Raliurile Dakar Merzouga 2018

17.04.2018

Seriile de raliuri Dakar Merzouga sunt programate pentru 15-20 aprilie. Editia 2018 este destinata competitorilor de toate nivelele, fie motociclisti, iubitori de quad-uri sau piloti de SXS-uri. Ieri, 16 aprilie a avut loc prima proba, iar astazi proba de maraton.

 

Raliurile Dakar Merzouga 2018 - competitie

 

Care sunt noutatile in aceasta noua editie?

In primul rand, organizatorii au modificat formatul curselor in functie de dificultate, au creat o noua zona de bivuac pentru maraton, ultima runda intitulata Grand Prix of the Dunes a fost extinsa cu mai multi kilometri, formatul raliurilor SxS a fost imbunatatit si, nu in ultimul rand, au creat o alta zona de stationare (bivuac) in dune in spatele hotelului Tombouctou (Merzouga).

Un total de 124 de concurenti – 80 de motociclisti, 12 piloti de quadsi 32 de UTV-uri s-au inscris pentru editia din acest an a Raliului Africa Merzouga. 10 dintre participanti sunt femei. Laia Sanz din Spania (KTM) a terminat in top 20 la toate cele cinci editii trecute unde s-a inscris, iar cealalta prezenta feminina in raliul enduro este campioana Sara García (Yamaha), care provine tot din patria lui Llorca si Cervantes.

 

Raliurile Dakar Merzouga 2018 - can am

 

In schimb, putem spune despre categoria S x S ca este mai bine reprezentata din acest punct de vedere, cu italianca Liparoti la bordul UTV-ului sau roz si frantuzoaica Sophie Kreisberger, carora li s-au alaturat alte sase iubitoare ale off road-ului care participa la curse in calitate de co-piloti.

Sudul Marocului este perfect pentru raliuri. „Ceea ce deosebeste acest loc este consistenta nisipului, extrem de fin si care te determina sa acorzi atentie fiecarei miscari”, a explicat un pilot de quad. „Terenul este asa de dur precum te astepti de la cele mai solicitante raliuri din lume”, a completat un biker referindu-se la suprafetele variabile, cu dune, trasee rapide si zone stancoase”.

Asa poate fi definita scena unde deja s-a afirmat riderul Stefano Pelloni (Yamaha), castigatorul raliului de UTV-uri de ieri. Francezul Axel Dutrie (tot Yamaha) s-a impus la categoria quad, ajungand la linia de finish dupa 4h 54 min 34”. Pe podium a urcat alaturi de el si Anaam Ali, pilot Can-Am. Acesta a atins finish-ul dupa 6 minute de castigator.

Cassey Currie, South Racing Can-Am, a avut un start bun in prolog, unde a terminat pe primul loc. 

 

Raliurile Dakar Merzouga 2018 - can am

 

Pentru astazi a fost programata o a doua cursa care se intinde pe 175.3 km si ii incarca pe rideri cu o noua doza de adrenalina.

Pelloni a terminat cursa pe prima pozitie dupa 4h 18 min 3”, urmat pe locul 2 de Bruno Varela (Can-Am) si Ruben Faria (Can-Am).

 

Raliurile Dakar Merzouga 2018 - competitie

 

 

 

 

 

18 Aprilie – Runda a treia - Merzouga / Marathon Bivouac

19 Aprilie – Runda a patra - Marathon Bivouac / Merzouga

20 Aprilie – Runda a cincea - Extreme GP

 

Asa arata pana acum clasamentul in ierarhia generala:

Raliurile Dakar Merzouga 2018 - can am

 

 

Te-ar putea interesa si:

RED BULL KTM FACTORY RACING - Chase Sexton, pe podium la Seattle

Riderul RED BULL KTM FACTORY RACING, Chase Sexton, a obtinut locul 2 in clasa 450SX la Seattle!A 11-a runda din Campionatul AMA Supercross 2024 s-a incheiat pe 24 martie cu succes pentru riderul in portocaliu. Sexton a fost rapid in conditii tehnic...

Citeste mai mult