Raliul Merzouga 2018

Raliul Merzouga 2018

06.02.2018

Fondat de italianul Edo Mossi, Raliul Merzouga este destinat riderilor care doresc sa se afirme la una dintre categoriile: motociclete,SXS-uri sau quad-uri si se desfasoara in Maroc incepand din 2010. Desi a debutat ca un raliu pentru amatori, acest eveniment este acum inclus in Seriile Dakar.

Raliul Merzouga (la care in 2017 au fost inscrise 144 vehicule), vine ca o oportunitate pentru multi piloti de a-si lua revansa, mai ales ca provocarea Dakar va recompensa atat pe castigatorul evenimentului, cat si pe cel mai promitator talent si pe cel mai rapid echipaj SxS.

Raliul Merzouga 2018 - motociclism

Acest rally-raid care se intinde pe aproape o saptamana, pornind din Muntii Atlas si nordul desertului Sahara, permite concurentilor deja veterani sa rememoreze etapele marocane - Er-Rachidia, Ouarzazate si Goulmine, ale circuitelor Dakar mai vechi, iar noilor participanti le da sansa de a descoperi faimoasele dune Merzouga intr-o competitie extrem de dura.

In calitate de director sportiv, Marc Coma, castigator Dakar pe doua continente, va sustine ateliere pentru a le oferi competitorilor tot ce au nevoie pentru a intra in concurs si, de ce nu, pentru a se afirma.

Pentru riderul japonez Shinnosuke Kazama, raliul Merzouga a semanat cu “un joc imens pe pamant”, fiind o ocazie sa piloteze “in conditii atat de diversificate, pe terenuri variabile”, precum si sa intalneasca “atat de multi oameni din diferite colturi ale lumii”, concluzia sa fiind ca “poate raliurile sunt niste calatorii grozave care te definesc ca fiinta umana”. 

Raliul Merzouga 2018 - bassella race

In opinia mai putin filozofica a lui Sebastien Delaunay, raliul Merzouga este “o cursa intensa, completa si diferita. O intoarcere la bazele competitiilor rally-raid, dar cu o interactiune caracteristica prezentului”.

Pentru Adrien van Beveren, “raliul Merzouga este mixul perfect intre navigatie, viteza si traseul cu nisip si dune”, oferind totodata cadrul ideal pentru pregatirile in vederea participarii la Dakar…

In alta ordine de idei, conceptul “Road to Merzouga” isi gaseste loc la cea mai mare adunare de motociclete offroad din Spania, cunoscuta ca Bassella Race si aflata la a noua editie. Pilotii mai tineri au pasit deja pe urmele lui Roma, Coma sau ale lui Barreda pe 2, 3 si 4 februarie 2018.

In Spania, exista traditia ca fiecare campion de motociclism sa ia parte la Bassella Race.

De fapt, toate privirile au fost indreptate mai degraba spre participantii la cursa de amatori “Amigos”, decat spre vedetele deja consacrate.

 Raliul Merzouga 2018 - bassella race

 Miquel García, castigator la categoria Amigos si Road to  Merzouga Rally 2018 

 

Dintre cei 1500 de rideri care au luat startul la Bassella XTreme Race, cel mai rapid a primit drept premiu inregistrarea la raliul Merzouga 15-20 aprilie 2018, care ar putea reprezenta pasul urias catre o cariera de succes.

Raliul Merzouga 2018 - offroad

 

 

Te-ar putea interesa si:

Noutatile gamei de scutere Piaggio 2023

Gama de scutere Piaggio 2023 aduce o serie de inovatii, culori si grafici deosebite. Noile modele cu trei roti MP3 300 HPE SPECIAL EDITION si MP3 400 HPE SPECIAL EDITION se disting prin schema de culoare eleganta Deep Black (negru). Lineup-ul iconic...

Citeste mai mult