Race Report - Hard Enduro Arsenal

Race Report - Hard Enduro Arsenal

02.05.2022

Dupa 3 zile absolut superbe, Hard Enduro Arsenal are si un castigator: pilotul AG RACING TEAM, Alfredo Gomez, care a pilotat o motocicleta GASGAS!
In ziua Prologului, prima zi cu adevarat hard din toate punctele de vedere, pilotul spaniol se claseaza al treilea si pune in fata adversarului sau direct, Teodor Kabakchiev (HUSQVARNA), aproape 4 minute! In final, Alfredo castiga cursa, chiar daca in ultima zi ajunge in spatele bulgarului cu 15 secunde.

„In prima zi de cursa m-am simtit extraordinar pe motor! Am avut grip perfect intreaga zi, iar la un moment dat cred ca am avut aproape 8 minute avantaj, doar ca am agatat cu scarita o radacina. Aici am pierdut vreo 3-4 minute incercand sa deblochez motocicleta si sa plec mai departe. M-a prins din urma Teo, l-am vazut la baza urcarii si am stiut ca trebuie sa trag iar tare pentru a nu pierde din avantaj. Pana la Finish am fortat, chiar si pe portiunile unde teoretic ne puteam relaxa. Ultima zi de cursa la Arsenal a fost foarte rapida. Am ales un cauciuc foarte moale si nu am putut sa dau totul pe portiunile de viteza, totusi am terminat pe 2, la doar 15 secunde de Kabakchiev, lucru ce mi-a mentinut pozitia 1 la general”, declara Alfredo Gomez.

Pe locul 3 avem si un pilot KTM, David Cyprian care s-a batut cu Jozsa Norbert-Levente (GASGAS), pilotul Master Bike Cluj sustinut de ATH Moto. Din pacate pentru Norbi, lucrurile nu au fost atat de roz, in acest weekend el avand peripetii aproape in fiecare zi. „La Prolog am plecat ultimul, dar am reusit sa depasesc tot si am ajuns pe 4, la doar 38 de secunde in spatele lui Cyprian. In prima zi de cursa am avut parte si de o cazatura pe o coborare foarte abrupta unde am scapat de sub control motocicleta. M-am ales cu timp pierdut, aripa fata rupta. La final chiar daca am ajuns al patrulea la Finish, in timp l-am depasit pe Cyprian, deci eram pe 3. Din pacate in ultima zi, am taiat cauciucul spate si nu am mai reusit sa tin ritmul cu baietii din fata, cu toate ca i-am ajuns pe una din urcari. Ne pregatim acum pentru Panorama, unde cu sigurata o sa imi intru in forma de la sfarsitul sezonului!”.

Pe locul 5 il avem pe Raul Patrau (KTM) cu o evolutie remarcabila pe parcursul intregii curse. El este al doilea pilot roman dupa Jozsa Norbert in clasamentul general.
La VETERANI se impune Zdenek Cyprian (KTM), venit parca de pe alta lume, urmat de Stroisteanu Bart (GASGAS) si Hostyanszki Tybor (KTM).
La clasa FETE, surorile Mares pun stapanire pe primele doua locuri, Celine clasandu-se pe 1, iar Alyssa Maria pe 2, ambele alergand pe motociclete KTM. Pe trei o avem pe Bittner Julia (GASGAS), iar pe 4 pe Nistor Hanna. Totusi, cea mai rapida fata care a alergat la Clasa HOBBY este Grigoras Maria, ea terminand pe locul 13 din cei 75 de barbati in toata firea inscrisi in cursa!
Botoaca Andrei Nicusor (BETA) castiga la EXPERT cu aproape 40 minute in fata lui Guiman Gheorghe (HUSQVARNA), urmat de Pesoiu Adrian (GASGAS). Denis Savu si Marin Raul completeaza Top 5.
Pilotii Extrem Motors Orastie acapareaza tot podiumul clasei HOBBY, primul fiind Bogdanescu Narcis (GASGAS) urmat de Alionescu Andrei (KTM), iar pe 3 vine Venk Peter. In Top 5 intra si Hambasan Vlad (Husqvarna) si Ott Kornel Jun.

Acum, aceeasi formatie de piloti isi dau intalnire la Enduro Panorama, o cursa unde cu siguranta vor pune din nou osul la treaba in cele 4 zile de concurs! ATH Moto, un sustinator al acestui sport, a premiat la final castigatorii si o va face si in urmatorul weekend.

Te-ar putea interesa si:

Noutatile gamei de scutere Piaggio 2023

Gama de scutere Piaggio 2023 aduce o serie de inovatii, culori si grafici deosebite. Noile modele cu trei roti MP3 300 HPE SPECIAL EDITION si MP3 400 HPE SPECIAL EDITION se disting prin schema de culoare eleganta Deep Black (negru). Lineup-ul iconic...

Citeste mai mult