Rabla Moto 2022 - Informatii despre programele Rabla Clasic si Rabla Plus

Rabla Moto 2022 - Informatii despre programele Rabla Clasic si Rabla Plus

07.02.2022

De maine, 08.02.2022, conform comunicatului de presa al Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor, cei interesati de achizitionarea unei motociclete, scuter sau autovehicul electric pot aplica pentru programele Rabla Clasic si Rabla Plus, adresandu-se producatorilor si dealerilor validati pentru formalitatile de inscriere. La ATVRom, gasiti o gama diversificata de motociclete si scuterecare pot fi achizitionate beneficiind de tichetul Rabla: CFMOTO, KTM, Husqvarna, Kawasaki, Vespa, Piaggio, Aprilia. De asemenea, in magazinele ATVRom puteti descoperi diferite modele de autovehicule electrice de la brandurile Tazzari si ALKE. Acestea din urma aduc avantajul ca nu produc emisii nocive si reprezinta o excelenta alternativa de mobilitate urbana. 

Calendarul de desfasurare a sesiunilor de inscriere pentru cele doua programe si sumele alocate solicitantilor sunt disponibile pe site-ul AFM.

Pentru achizitionarea de motociclete noi in schimbul predarii spre casare a unui autovehicul uzat, se acorda o prima de casare de 6000 lei, la care se pot adauga:

  • ecobonus 1500 lei pentru autovehiculul nou motocicleta al carui sistem de propulsie genereaza maximum 90 g CO2/km in sistem WMTC;
  • ecobonus 1500 lei pentru casarea unui autovehicul uzat cu o vechime de minim 15 ani de la data fabricatiei, norma de poluare Euro 3 sau inferioara.

Daca doriti sa cumparati o motocicleta noua, nu uitati ca modelul ales trebuie sa genereze maximum 120 g CO2/km in sistem WMTC.

In cadrul Programului Rabla Plus, s-a introdus obligativitatea casarii unui autovehicul uzat pentru achizitionarea unui autovehicul nou. Pentru fiecare autovehicul nou, exista posibilitatea casarii a maximum 2 autovehicule uzate.

Pentru cumpararea unui autovehicul nou in schimbul predarii spre casare a maxim doua autovehicule uzate, se acorda prime de casare astfel:

  • 51000 lei, pentru un autovehicul nou pur electric, in schimbul casarii unui autovehicul uzat;

  • 54000 lei, pentru un autovehocul nou pur electric, in schimbul casarii a doua autovehicule uzate;

  • pentru fiecare autovehicul casat mai vechi de 15 ani si care are norma de poluare nu mai mare de Euro 3, se adauga un ecobonus de 1500 lei/autovehicul.

    Pentru achizitionarea unui scuter nou in schimbul predarii spre casare a unui autovehicul uzat, se acorda:

  • 26000 lei ecotichet in schimbul casarii unui autovehicul uzat;

  • 1500 lei ecobonus daca autovehiculul casat este mai vechi de 15 ani si are norma de poluare nu mai mare de Euro 3.

Valoarea finantarii nu poate depasi 50% din pretul de comercializare al autovehiculului nou achizitionat prin cele doua programe. 

Va asteptam in magazinele ATVRom pentru a alege modelul preferat de motocicleta, scuter sau autovehicul electric!

Te-ar putea interesa si:

Husqvarna Motorcycles a dezvaluit prototipul Svartpilen 801

Producatorul suedez va lansa o noua motocicleta pe 19 martie! Modelul 2024 Svartpilen 801 este conceput sa livreze o combinatie puternica de performanta, agilitate si stil contemporan.   Cu o greutate de numai 181 kg si alimentat de un motor co...

Citeste mai mult