Proiectul APRILIA ELECTRICa, dezvaluit la EICMA 2022

Proiectul APRILIA ELECTRICa, dezvaluit la EICMA 2022

09.11.2022

Aprilia a dezvaluit noul proiect ELECTRICa in cadrul Expozitiei Moto de la Milano, impartasind viziunea sa asupra mobilitatii viitorului pentru generatia tanara de motociclisti. Proiectul se bazeaza pe inovatiile Grupului Piaggio care s-a implicat in cercetari legate de propulsia electrica inca din 1975, de la Vespa pana la MP3 Hibrid.

Posibilitatile introduse de digitizare si retele produc schimbari radicale in stilul de viata al fiecarui rider. Multe activitati se desfasoara de la distanta, iar nevoile legate de calatorii se schimba si ele.

ELECTRICa este un prototip de motocicleta usoara cu 0 emisii, cu stil naked si caracter supermoto. Partea din fata este o interpretare moderna a grupului optic cu proiector triplu si se distinge prin liniile sportive. Accesibilitatea este garantata de dimensiunile compacte si de inaltimea joasa a seii, dar si prin prezenta controalelor de franare pe ghidon, o alegere care faciliteaza tranzitia de la pilotarea unui scuter.

Motorul electric este amplasat in zona centrala si utilizeaza o transmisie pe lant. Pornirea electrica si instrumentarul LCD introduc tema tehnologica avand ca obiectiv un spirit practic, iar sistemele electronice de asistenta contribuie la o experienta de riding mai sigura. Compania cu sediul in Noale nu a precizat alte specificatii, insa motocicleta pare aproape de forma de productie, in ciuda lipsei placutei si a altor indicatoare. In schimb, include: ABS, lumini, roti 17-inch si dotari practice precum aparatori de maini si insertii de cauciuc la scaritele pentru picioare.

La standul brandului italian de la EICMA 2022, vizitatorii mai pot admira o versiune actualizata a lui RS 660. Noul sportbike din familia de motociclete Aprilia se numeste RS 660 Extrema. Aceasta editie se diferentiaza prin aditia unei protectii fata din fibra de carbon, iar evacuarea a fost inlocuita cu un sistem legal de circulatie de la SC Project, completat cu un amortizor de zgomot din fibra de carbon montat in mod conventional.
Alte modifica consta in reducerea greutatii cu 17 kg pana la 166 kg, despre care Aprilia spune ca „ridica stacheta la noi inaltimi” in ceea ce priveste raportul putere-greutate al motocicletei.

Gama de motociclete Aprilia este disponibila si pe ATVRom Arad

Te-ar putea interesa si:

Castile motocross de la FOX livreaza performanta si confort la nivel inalt

Siguranta, performanta si stil - acestea sunt cele trei cele mai importante aspecte cand vine vorba de crearea gamei de casti FOX pentru iubitorii de motocross. Riderii de dirt bike-uri sunt diferiti. Diferit este si look-ul, dar si nevoile lor. De a...

Citeste mai mult