Polaris RZR cu turbina cu reactie

Polaris RZR cu turbina cu reactie

09.12.2009

Ti-ai dorit vreodata sa pilotezi un avion? Sa auzi sunetul turbinei? Sa numeri 3,2,1... si sa pornesca motoarele?

Ei bine iata un om care a avut dorinta aceasta si si-a si implinit-o, transformandu-si ATV-ul in.....avion. Mai precis si-a luat un side by side Polaris model RZR pe care l-a transformat in model unicat. Astfel noul vehicul poarta denumirea de "THE WHIRL" (vartejul) si este propulsat de o turbina cu reactie de 114 dB.

Tot conceptul a fost dezvoltat de echipa Popular Science ca un joc si o competitie interna (
www.popsci.com). Acestia au resit sa monteze turbina cu performante de 100 km/h, 114 dB si 700 de grade pe side-by-side-ul RZR cu ajotorul celor de la Quad Magazine. Polaris-ul a ramas fara motor, suspensii, baterie, roti, si sistem electric. Turbina a fost fabricata in 1960 si utilizata in domeniul militar. Ea a fost procurata de la un pasionat care o avea montata pe Honda CRX.

Totul a durat 10 luni si a costat zeci de mii de dolari, insa constructorii sustin ca efortul a meritat. Iar pentru a trece testul de performanta, si-au supus inventia unor teste dure prin padure.

Project: WHIRL from PopSci.com on Vimeo.

Te-ar putea interesa si:

CFMOTO si Aspar Team vor lupta impreuna pentru titlurile Moto2 si Moto3 

Producatorul chinez va sustine echipa spaniola in provocarile din Campionatul Mondial CFMOTO si Aspar Team isi unesc fortele in 2024 pentru a cuceri titlurile in Moto2 si Moto3. Echipa spaniola va fi prezenta pe toate circuitele din Campionatul Mo...

Citeste mai mult