Polaris livreaza modelul MRZR sub un nou contract IDIQ de $83 milioane

Polaris livreaza modelul MRZR sub un nou contract IDIQ de $83 milioane

02.09.2015

USSOCOM (United States Special Operations Command) a incheiat un nou contract cu Polaris Defense pentru vehiculele off-road ultrausoare MRZR, livrarea acestora incepand cu luna septembrie. Contractul de tip IDIQ - ce prevede o cantitate de bunuri si servicii intr-o perioada fixa, mai exact 5 ani, este in valoare de 83 de milioane de dolari. Acesta presupune livrarea modelelor MRZR 2 si MRZR 4 cu diferite optiuni, impreuna cu suport logistic si furnizarea pieselor de schimb, instruire si suport pentru programul LTATV a vehiculelor off-road ultrausoare. Incepand cu anul 2013, Polaris Defense a furnizat vehiculele MRZR catre USSOCOM.

"Am furnizat MRZR catre USSOCOM timp de trei ani si acest contract dovedeste faptul ca vehiculele ultrausoare sunt inca o componenta critica in misiunile fortelor speciale", a declarat Rich Haddad, directorul general de la Polaris Defence. "Acestea sunt platforme ce se pot configura usor in functie de necesitati, oferind operatorilor posibilitatea de a se pregati rapid pentru misiuni, chiar si in cele mai extreme conditii de teren."

MRZR este o platforma off-road foarte fiabila ce poate fi transportata intern de un CV-22, versiune operata de fortele aeriene ale Statelor Unite ale Americii. Caracteristicile standard comune celor doua modele, MRZR 2 si MRZR 4, includ troliu, servodirectie electronica, carlige pentru ridicarea de catre aeronave, cutii mari de marfa si mod optic zi/noapte. De asemenea, vehiculele MRZR vin echipate cu un motor Polaris Prostar de 875cc care dezvolta 88CP.

Polaris Defense ATV MRZR landscape
Polaris Defense se afirma in sectorul militar, pe segmentul vehiculelor off-road ultrausoare, facand parte in acelasi timp dintr-o societate comerciala mai mare. Compania producatoare de ATV-uri Polaris ofera tehnologii de ultima generatie in domeniul ingineriei si productiei, aceasta asigurandu-i un loc de top ca lider recunoscut in industria vehiculelor off-road. Polaris mentine o retea robusta de dealeri, distribuitori si filiale, oferind suport complet pentru vehiculele vandute in intreaga lume. Cu o echipa de aparare bine stabilita si consacrata, compania lucreaza indeaproape cu clientii militari pentru a intelege in profunzime nevoile lor de mobilitate pe teren accidentat, precum si cerintele lor atunci cand opereaza la nivel global.

Inca din anii '80 armata americana a ales Polaris pentru a le furniza vehicule militare. Nu este de mirare alegerea facuta, Polaris fiind unul dintre liderii vanzarilor globale atat pentru snowmobile,vehicule off-road cat si pe piata de motociclete cu brandurile Victory, Indian Motorcycle si Slingshot. In anul 2005 s-a fondat oficial Polaris Defense pentru a indeplini cu succes cerintele guvernului si fortelor armate.

Desert img Polaris Defense ATV MRZR

Te-ar putea interesa si:

Husqvarna Motorcycles rafineaza gama Naked pentru sezonul 2024

Complet noi pentru sezonul 2024, gamele Vitpilen si Svartpilen sunt simple si moderne, imbratisand mostenirea suedeza si peste un secol de inovatie. Puterea rafinata, componentele de greutate usoara, dinamica sportiva si calitatea exceptionala de con...

Citeste mai mult