Parada Natiunilor si un prim contact cu traseul de la Prolog

Parada Natiunilor si un prim contact cu traseul de la Prolog

26.07.2022

Concurentii ”In Madness We Trust”, a 19-a editie a Red Bull Romaniacs au intrat in atmosfera celui mai dificil raliu hard enduro din lume traversand Sibiul in cadrul Paradei Natiunilor. Steaguri din peste 50 de tari au fluturat luni, in centrul istoric, riderii de motociclete trecand pe sub Podul Minciunilor, Turnul Sfatului si traversand Piata Mare, in drum spre traseul de la Prolog. Ajunsi pe Bd-ul Coposu, riderii de la clasa Gold (cea mai dura din raliu), au luat un prim contact cu obstacolele celui mai cursiv traseu din istoria Romaniacs. Dupa acest demo ride este clar ca vom vedea marti o combinatie de hard-enduro si freestyle motocross.

Pentru prima data sunt incluse doua rampe in traseul care are in total 11 obstacole si este gandit sa fie parcurs in forma cifrei opt.

„Majoritatea sporturilor cu motor au start tipic si as vrea sa aduc lumea aceasta a hard enduro-ului spre un start clasic, unde riderii chiar de la primii centimetri dau de un obstacol. Asta inseamna ca roata aproape atinge primul bustean. Avem doua rampe care vor face ca totul sa fie fluid mai ales la clasa Gold unde se va mentine un ritm foarte bun. Per total, daca ar fi sa dau o nota pentru dificultate, pe o scala de la 1 la 10, acest traseu ar fi cam de 6-7,” spune Andy Fazekas, mastermindul din spatele tuturor prologurilor Red Bull Romaniacs.

Printre elementele folosite pentru a construi cele 11 obstacole sunt aproximativ 200 de tone de piatra si 80 de pneuri de vola, fiecare cantarind in jur de 500 de kg. Primii care vor intra in actiune marti, in ziua Prologului, show-ul urban care are rolul de a stabili ordinea de start pentru prima zi de off road, sunt riderii clasei Silver, urmati de cei de la Bronze. Calificarile incep la ora 07:30 dimineata, iar finala in care concureaza cei mai rapizi 35 de rideri de la clasele Bronze, Silver si Gold este programata la ora 17:00.
Dupa show-ul urban la care fanii ii pot vedea lucrul pe cei mai buni rideri din elita mondiala de hard enduro ruland alaturi de rezistenta din intreaga lume, urmeaza miercuri prima zi de off-road. Raliul va ramane aproape de Sibiu, iar joi se va ajunge la Ranca, dupa cateva incursiuni in care se va rula si la 2.000 de metri altitudine. Vineri se va reveni in Sibiu, iar sambata traditionalul finis de la Gusterita cu urcarea aproape verticala va fi garnisit cu o serie de obstacole artificiale menite sa le aminteasca concurentilor ca au terminat cel mai dificil enduro din lume.

Iata ce spune Manuel Lettenbichler, castigatorul editiei 2021 despre Red Bull Romaniacs – In Madness We Trust:

„Cand vine vorba de clasamentul general al Campionatului Mondial de Hard Enduro, ma aflu intr-o pozitie buna. Dar Mario Roman este doar cateva puncte in spate si merge foarte bine. Voi incerca sa il tin in spatele meu in aceasta cursa. Imi pare rau ca Billy (Bolt) nu este aici. Ii transmit ganduri bune si sper sa il vedem curand in sa. Ma bucur ca sunt iarasi la Red Bull Romaniacs si ma voi stradui sa am o editie la fel de buna ca ultimele”.

Te-ar putea interesa si:

Polaris RZR Turbo R stabileste standardul de performanta in 2023

Gama de SSV-uri Polaris RZR Turbo R include modelele SPORT, PREMIUM si ULTIMATE, fiecare disponibil cu doua si patru locuri si promite sa isi uluiasca riderul prin motorul supraalimentat cu putere dovedita. Side-by-side-ul RZR este cunoscut ca pio...

Citeste mai mult