Noul Polaris Sportsman ACE 2014

Noul Polaris Sportsman ACE 2014

23.01.2014

Noul ATV Polaris Sportsman ACE 2014 este prevazut cu o cusca de protectie si seamana destul de mult cu un UTV model RZR cu un singur loc. ATV-ul are 48 inci latime (122 cm) si o garda la sol de 10.25 inci (26 cm) – la fel ca si modelul Sportsman 570. Polaris Sportsman ACE este prevazut cu suspensie fata MacPherson Strut cu o cursa de 8.2 inci (20.8 cm) si suspensie spate dual A-arm cu o cursa de 9.5 inci (24.1 cm) – acelasi setup regasit pe Polaris Sportsman 570. O zona in care modelul difera este ampatamentul sau mai lung, de 61.5 inci (156.2 cm). Potrivit Polaris, suspensia spate este prevazuta cu amortizoare twin tube ajustabile.

Puterea acestui model din gama de ATV Polaris este data de motorul de 32 CP ProStar Electronic Fuel Injected (EFI) cu un ax intern contrabalansat. Datele despre capacitatea cilindrica inca nu au fost dezvaluite, dar se stie ca motorul ProStar produce mai multa putere decat la modelul Sportsman 400, care are o capacitate cilindrica de 455cc. Potrivit Polaris, arborele cu came dual overhead si cilindrul cu 4 supape lucreaza impreuna cu sistemul avansat de management al motorului pentru a aduce incarcatura optima de combustibil pentru o putere impresionanta si un raspuns al acceleratiei instant si previzibil. Motorul este proiectat sa reduca frecarea interna, ceea ce reduce zgomotul si mareste eficienta. Polaris spune ca motoul de pe ATV-ul Sportsman ACE 2014 este cel mai efficient din punct de vedere al consumului de pana acum. Cu o capacitate a rezervorului de 19.87 litri, Sportsman ACE va oferi autonomie excelenta.

Pentru a proteja riderul intr-un fel in care ATV-urile de rand nu pot, Polaris Sportsman ACE 2014 vine prevazut cu un cadru de protective ROPS. Modelul difera de ATV-urile standard si prin faptul ca este echipat cu o sa cu spatar inalt ajustabila, care este imperecheata cu un volan ajustabil. Este de asemenea echipat cu o centura de siguranta in trei puncte si are sustineri laterale pentru a mentine riderul pozitionat corespunzator in centru vehiculului. Volanul ofera o marja de reglare de 3.5 inci (8.9 cm) iar saua aluneca inainte si inapoi cu patru inci (10.2 cm) pentru a se potrivi riderului. ATV-ul mai este echipat si cu lumini halogen.

Polaris Sportsman ACE 2014 este echipat cu sistemul On-Demand True All-Wheel Drive (AWD) care se cupleaza automat atunci cand riderul are nevoie de tractiune fata suplimentara si apoi revine la modul two-wheel drive cand AWD nu mai este necesar. Puterea de franare a ATV-ului este data de franele pe disc pe toate cele 4 rotile. Pentru protectie sporita pe traseu este disponibila o gama de accesorii precum usi, bare de protectie si o varietate de anvelope si jante specifice. Pentru a proteja riderul de capriciile vremii, este disponibil un plafon Lock&Ride, parbriz si panou spate, care se pot instala foarte usor.

In ciuda dimensiunilor reduse, Polaris Sportsman ACE este proiectat sa fie un partener de munca foarte competent. ATV-ul este prevazut cu un compartiment stocare fata de 10.59 litri si o cutie de transport spate si poate transporta pana la 260 kg de echipament, inclusiv pana la 54 kg in portbagajul fata. Sportsman ACE este cablat pentru instalarea unui troliu cu capacitate pana la 1587 kg si poate remorca pana la 725 kg.

“Introducerea lui Sportsman ACE este parte a strategiei noastre de a ramane lider pe piata powersport prin introducerea de produse inovative care definesc categoriile din care fac parte” spune David Longren, vicepresedintele diviziei Off-Road Polaris. “La crearea lui Sportsman ACE, am vrut nu numai sa incantam entuziastii off-road fideli, dar sa dezvoltam un vehicul care va indemna si alti cumparatori sa patrunda in lumea off-road. Am reusit sa realizam acest lucru prin combinarea unei platforme agere cu siguranta sporita, ceea ce per ansamblu ofera o experienta unica de conducere”.

ATVROM - importator: ATV Arctic Cat, ATV Can-am Bombardier, ATV CF Moto, ATV Dinli, ATV Goes, ATV Kawasaki, ATV Linhai, ATV Suzuki, ATV TGB, ATV Yamaha.

Te-ar putea interesa si:

Incep inscrierile pentru Rabla Clasic si Rabla Plus!

ATVRom anunta lansarea celei de-a 20-a editii a Programului Rabla Clasic si a celei de-a 9-a editii a Programului Rabla Plus. Incepand de marti, 19 martie 2024, ora 10:00, persoanele fizice sunt invitate sa se adreseze producatorilor validati pe...

Citeste mai mult