Romain Febvre (Kawasaki Racing Team), al patrulea in clasament dupa runda MXGP de la Trentino

Romain Febvre (Kawasaki Racing Team), al patrulea in clasament dupa runda MXGP de la Trentino

20.04.2023

Dupa ce s-a clasat in top in calificari la Trentino, dominand in a patra runda a Campionatului Mondial de Motocross FIM, Romain Febvre a intampinat dificultati in a progresa in urmatoarea zi, dupa o cazatura nefericita care a urmat imediat dupa start. A doua cursa a fost insa, de bun augur, Febvre croindu-si drum in top 3. Inainte de a cincea runda care are loc in Portugalia peste doua saptamani, riderul Kawasaki se situeaza in clasament pe locul 4. Tractiunea si puterea motocicletei Kawasaki KX450-SR au asigurat victoria francezului pe traseul din umbra Dolomitilor. 

Romani Febvre: „A fost o duminica dura cu o prabusire la startul primei curse. Nu ma pot invinui, avand in vedere ca alt rider s-a izbit in mine si nu am avut ce face. Am inceput cursa ultimul. Este o mare provocare sa intreci patruzeci de rideri. Al doilea start a fost bun, dar nu mi-am putut gasi ritmul si am facut cateva greseli”. 

Kevin Horgmo de la F&H Kawasaki Racing Team nu a avut un start grozav in calificari, dar s-a mutat de pe locul 11 pe 8 in clasamentul seriilor. Norvegianul a marturisit ca a fost un weekend dificil si spera sa se descurce mai bine in Portugalia. Colegul de echipa, David Braceras, a avut un parcurs solid in majoritatea cursei, dar apoi a cedat trei pozitii in etapele finale. Tanarul rookie spaniol nu a pierdut ocazia sa atace in a doua cursa, iar acum se situeaza pe locul 15 in clasamentul campionatului mondial. 

Americanul Jack Chambers de la Big Van World MTX Kawasaki a trecut de pe locul 20 pe 18 la mijlocul primei runde, apoi a urcat pe 13 in primele tururi din a doua cursa, pana cand o alunecare l-a lasat fara puncte. 

Francezul Quentin Marc Prugnières de la BUD Racing Kawasaki, dupa o recenta fractura la clavicula (acum doua saptamani), ramane motivat dupa ce a reusit sa salveze din puncte pentru a se mentine in primii zece, la douazeci si unu de puncte distanta de locul al treilea. Mai raman 9 runde pentru riderii de motociclete Kawasaki care concureaza la Campionatul Mondial de Motocross 2023. 


Romain Febvre (Kawasaki Racing Team) este al patrulea in clasament dupa runda MXGP de la Trentino

Te-ar putea interesa si:

2024 Polaris RZR Lineup - principale caracteristici

Lineup-ul Polaris RZR 2024 are cate ceva pentru fiecare entuziast al offroad-ului, oferind side-by-side-uri Trail, Multi-Terrain, Wide-Open si, nu in ultimul rand, modele construite special pentru riderii juniori. Pasionatii de intreceri pot conta pe...

Citeste mai mult