MotoGP - Marele Premiu al Germaniei

MotoGP - Marele Premiu al Germaniei

11.07.2018

Marquez detine in palmares opt victorii pe circuitul din Germania. Mai mult decat atat, de la debutul la raliurile de motociclete viteza in 2013, nimeni nu a reusit sa il detroneze de pe locul intai pe podiumul de la Sachsenring.

Numarul 93 a cucerit o victorie la clasa 125 in Campionatul Mondial in 2010, doua victorii Moto2™ in 2011 si 2012, si in fiecare an in prima clasa. De aici reiese o singura concluzie: Regele va fi greu de batut pe circuitul Sachsenring.

 

 

Marele Premiu al Germaniei 13 - 15 iulie reprezinta runda finala a primei jumatati din acest sezon si cu siguranta vom urmari un raliu competitiv si dur.

Colegul de echipa al lui Marquez, Dani Pedrosa detine de asemenea un record de victorii pe pista lunga de 3, 5 km. Numarul 26 a castigat aici de patru ori in cariera.

Cat despre Valentino Rossi, concurentul Movistar Yamaha MotoGP se poate lauda cu patru victorii in prima clasa pe circuitul Sachsenring si, conform punctajului din acest sezon, este cel mai apropiat rival al lui Marquez in lupta pentru titlu.

Maverick Viñales, pe de alta parte, are doar doua podiumuri in clasa usoara, ceea ce nu ii impiedica insa aspiratiile la coroana, avand in vedere ca s-a instalat pe a treia pozitie in ierarhia generala.

De retinut este si faptul ca DesmoDovi care concureaza pentru Ducati a reusit anul trecut sa surclaseze ambele motociclete, iar fabrica Borgo Panigale a mai castigat in trecut cu Casey Stoner pe acest circuit renumit. Una dintre principalele griji ale alui Dovizioso va fi probabil sa se mentina in Top 5 si sa il tina la distanta pe Jorge Lorenzo care si-a recapatat forma.

 

 

Circuitul Sachsenring este unul dintre putinele locuri unde numarul 99 nu a castigat niciodata, iar acest lucru este o motivatie in plus pentru a fi competitiv.

Cal Crutchlow (LCR Honda Castrol) detine si el un record solid de succese pe circuitul german, in timp ce francezul Johann Zarco (Monster Yamaha Tech 3) a avut parte aici de un weekend dur anul trecut, cand a participat ca rookie.

Pentru multi din pilotii MotoGP, cursa finala inainte de vacanta de vara reprezinta ultima sansa de a aduna puncte.

Te-ar putea interesa si:

CFMOTO Aspar Team castiga Marele Premiu al Qatar-ului!

Pilotul CFMOTO Aspar Team a devenit primul lider Moto3 dupa turul final in care a reusit sa depaseasca cinci concurenti pentru a-si adjudeca victoria.  DAVID ALONSO, CAMPION MOTO3 - Riderul CFMOTO Aspar Team castiga Marele Premiu al Qatar-ului...

Citeste mai mult