KTM și partenerul sau Bajaj Motors planifică lansarea globală a Husqvarna

KTM și partenerul sau Bajaj Motors planifică lansarea globală a Husqvarna

10.07.2017

KTM și partenerul său, Bajaj Motors din India, lansează in 2018 două noi motociclete sport. Aceste motociclete noi sunt denumite Vitpilen (White Arrow) și Svartpilen (Black Arrow). Acestea sunt primele motociclete rutiere de la Husqvarna dupa zeci de ani, și sunt motivul unor sarbatoriri pe masura.

 KTM și partenerul sau Bajaj Motors planifică lansarea globală a Husqvarna - motociclete

Istoria motocicletelor Husqvarna a urmărit un traseu circular inca de la inceputurile sale suedeze în 1903. Compania a fost o forță puternică în cursele anilor 30 și motocrossul anilor '60 și '70 când a câștigat 14 campionate mondiale. Divizia de motociclete a fost vândută companiei Cagiva în 1987, în timp ce suedezii au păstrat mult mai profitabila divizie de drujbe. În 2007, Huaqvarna a fost achiziționată de BMW, care a menținut producția în Italia până în 2013, când a fost vândută la KTM. Producția Vitpilen și Svartpilen va începe în fabrica KTM din Austria, apoi este programată să se mute la fabrica Bajaj mai târziu anul viitor.

 KTM și partenerul sau Bajaj Motors planifică lansarea globală a Husqvarna - ktm

Colaborarea din ce în ce mai mare dintre KTM și Bajaj are ca scop mutarea parteneriatului la nivelul următor, cel mondial, cu accent pe piețele din Orientul Mijlociu. În timp ce raportul privind un obiectiv de producție de 2.000.000 de modele KTM și Husqvarna ar putea părea optimist, având în vedere ceea ce mulți consideră dublarea tipurilor de modele dintre cele două mărci, piețele indiene și indoneziene au înregistrat o creștere constantă, iar Bajaj Auto este o forță puternică în industrie. Planurile de distribuție pentru Europa și piețele din S.U.A. nu au fost inca anunțate.

 KTM și partenerul sau Bajaj Motors planifică lansarea globală a Husqvarna - bajaj motors

Modelele Svartpilen și Vitpilen 401 dispun de același motor și șasiu cu KTM 390 Duke, deși au o caroserie foarte diferită. Svartpilen 701 este un KTM 690 Duke restilizat. Fabrica Bajaj produce în prezent 125, 200, 250 și 390 Duke, pe lângă RC 125, 200 și 390.

 KTM și partenerul sau Bajaj Motors planifică lansarea globală a Husqvarna - motociclete

În anul 2017, KTM va produce 100.000 de motociclete în India, iar analiștii așteaptă ca productia să crească la peste 200.000 de motociclete în câțiva ani.

Anul trecut, marca Husqvarna a vândut în jur de 30.000 de unități.

Bajaj Auto a achiziționat în 2007 o cotă de 14,5% din acțiunile KTM Power Sports AG, iar acum deține o cotă de 48% din compania austriacă.

Te-ar putea interesa si:

CFMOTO 450MT, lansare spectaculoasa in Filipine 

Modelul adventure-touring versatil al CFMOTO, 450MT, a fost dezvaluit in premiera la show-ul EICMA de la Milano la sfarsitul anului trecut si acum a avut parte de o lansare extraordinara in Filipine, pe insula El Nido. La eveniment au fost prezenti p...

Citeste mai mult