Kawasaki Team Green la Suzuka

Kawasaki Team Green la Suzuka

02.08.2018

Echipa Team Green Kawasaki compusa din riderii Jonathan Rea, Leon Haslam si Kazuma Watanabe a incheiat cursa de anduranta de la Suzuka de duminica 29 iulie pe locul 3, dupa ce a avut parte de un start bun si fost la conducere in mare parte din raliu. De la crearea sa in 1962, circuitul Suzuka a gazduit numeroase competitii internationale inclusiv Marele Premiu de Formula 1, MotoGP si Campionatul Mondial de Anduranta. 

Campionul Superbike Jonathan Rea a stabilit recordul pe tur in calificari pe circuitul japonez, depasind recordul riderului MotoGP Pol Espargaro. Singura echipa care a reusit un timp apropiat a fost a campionilor de anul trecut - Yamaha. Cel mai rapid rider Yamaha din calificari a fost Katsuyuki Nakasuga, iar cel mai rapid rider Honda a fost pilotul de test MotoGP Takumi Takahashi.

Toti cei trei piloti de motociclete Kawasakis-au luptat din greu in special spre finalul raliului de 8 ore de la Suzuka, obtinand un loc pe podium.

A 41-a editie Suzuka 8H a fost castigata de catre riderii Yamaha: Alex Lowes, Michael van der Mark si Katsuyuki Nakasuka, iar pe locul 2 s-au clasat cei de la Honda: Takumi Takahashi, Takaaki Nakagami si Patrick Jacobsen.

Aceasta cursa nu ar fi putut incepe in conditii mai dramatice. Taifunul Jongdai care a lovit in timpul noptii a adus repercusiuni si o data ce echipele concurente s-au aliniat la start, astfel incat raliul a inceput in conditii umede. Leon Haslam s-a impus de la primul corner, trecand pe pozitia a doua dupa ce pista a inceput sa se usuce. Cat despre Jonathan Rea, acesta s-a angajat intr-un duel incins cu No.21 Yamaha, van der Mark.

In primele ore ale cursei, atat Rea cat si Haslam i-au avut drept rivali pe van der Mark si pe Lowes. Prabusirea pe circuitul alunecos dupa o noua rafala l-a obligat pe Rea sa duca motocicleta Kawasaki ZX-10R pentru reparatii; intr-un timp extrem de scurt, mecanicii Team Green au efectuat reparatia, iar Kazuma Watanabe a fost trimis in cursa fara a pierde pozitia.

Cu toate eforturile depuse si in ciuda faptului ca la un moment dat au avut un mic avans asupra grupului de pe locul doi, trio-ul Kawasaki s-a clasat in cele din urma pe locul 3 pe podium la Suzuka. In concluzie, inca o victorie pentru producatorul Kawasaki si pentru cei trei piloti!

 

Te-ar putea interesa si:

CCR permite posesorilor de permise categoria B sa conduca motociclete de 125 cc

DECIZIE ASTEPTATA extrem de asteptata. Astazi, Curtea Constitutionala a Romaniei a decis permiterea posesorilor de permise categoria B sa conduca anumite tipuri de motociclete, cu transmisie automata, cu cilindree maxima de 125CC si putere maxima de ...

Citeste mai mult