Back to old version
Husqvarna si-a prezentat excelentele modele motocross din lineup-ul 2017

Husqvarna si-a prezentat excelentele modele motocross din lineup-ul 2017

11.05.2016
Husqvarna a lansat lineup-ul 2017 de motociclete de tip motorcoss, una dintre cele mai sofisticate game de modele in 2 si 4 timpi existente pe piata in prezent. Folosindu-se de angajamentul global in cursele de top, de experienta a intregi decenii, intreaga linie de motocross a fost imbunatatita, astfel ca modelele 2017 Husqvarna din gamele TC si FC, adica TC 125, TC 250, FC 250, FC 350, FC 450 si TC 85 raman fidele angajamentului brandului de a realiza motociclete premium din linia intai a tehnologiei.

Inainte de a initia o trecere in revista a lineup-ului, sintetizam din capul locului principalele noutati aduse in 2017 modelelor Husqvarna de motocross: modelul TC 250 in doi timpi integral nou, toate modelele au fost dotate cu noile furci WP AER de 48 mm, noua clama tripla superioara CNC, suportul ghidonului, controlul tractiunii pe modelele cu motoare in 4 timpi, comutator harta motor pe modelele in 4 timpi, caroseria cu noi scheme grafice si coloristice, anvelope Dunlop MX-3S, anvelopa spate de 110, fata de 100 la modelul FC 250, capetele de cilindru din aluminiu, in loc de otel pe modelele in 4 timpi, maneta frana spate cu 10 mm mai lunga, placute frana spate din material diferit si carburatorul Mikuni TMX de 38 mm in loc de Keihin la modelul TC 125.
Husqvarna si-a prezentat excelentele modele motocross din lineup-ul 2017 - 450

2017 Husqvarna TC 250 reprezinta continuarea dezvoltarii istoricului motor de 250cc in doi timpi, al gamei de motocross, impreuna cu o reducere semnificativa a greutatii in ansamblu si o agilitate imbunatatita. Motorul a fost complet reproiectat, devenind mai usor, insa cu o eficienta mult crescuta, centralizand optim masele si reducand substantial vibratiile. Rezultatul? Noul TC 250 e mai mic, mai usor si mai lin.

Unul dintre modelele favorite ale iubitorilor de motoare in doi timpi de 125cc, TC 125 a fost proiectat cu performantele si calitatile premium in minte. Noua furca WP AER 48, noul carburator Mikuni TMX 38 mm si cuplajul hidraulic Magura asigura modelului 2017 Husqvarna TC 125 pozitia de lider, in fata tuturor competitorilor.

Husqvarna si-a prezentat excelentele modele motocross din lineup-ul 2017 - 2017

Construit pentru viitorii campioni in motocross, modelul 2017 Husqvarna TC 85 se prezinta cu o schema noua de culori, o grafica eleganta, menite sa il aduca din punct de vedere estetic mai aproape de fratii sai cu capacitate mai mare.

Producatorul suedez porneste de la premisa ca viitorul e acum, astfel ca Husqvarna s-a preocupat indeaproape in realizarea motorului si mecanicii astfel incat sa fie cu un pas inaintea competitiei, in acest segment.

Husqvarna si-a prezentat excelentele modele motocross din lineup-ul 2017 - motocross

Peste tot, in gama de modele in 4 timpi, sistemul rafinat de management al motorului Keihin a fost proiectat sa proceseze datele mult mai rapid, oferind astfel un control al tractiunii nou si extrem de performant. Analizand admisia clapetei de acceleratie si cresterile bruste de rpm, senzorii inregistreaza orice pierdere de aderenta pentru a reduce puterea pe roata spate, asigurand maximum de tractiune. Cu sistemul de control integrat al lansarii, pentru porniri perfecte de pe loc, EMS (Engine Management System) ofera de asemenea harti ale motorului selectabile prin intermediul unui comutator de pe ghidon.

Clapeta Keihin de 44 mm a fost pozitionat in modul cel mai corespunzator pentru a asigura fluxul cel mai eficient in camera de ardere. Gratie eliminarii unei legaturi a acceleratiei, raspunsul la orice miscare a clapetei este imediat.

Husqvarna si-a prezentat excelentele modele motocross din lineup-ul 2017 - FC

Caracteristicile fiecarui motor se completeaza ideal cu toate componentele sistemului de evacuare, mentinand greutatea la minim si asigurand conformitatea cu limitele FIM obligatorii de zgomot pentru cursele de motocross. Capetele tevilor de evacuare pentru modelele in 4 timpi sunt dotate cu camere de rezonanta potrivite cu cantitatea de putere livrata, iar la modelul FC 450 camera de rezonanta e chiar integrata.

Toate modelele 4 timpi vin cu startere electrice standard, care sunt combinate cu baterii Li-Ion usoare si puternice pentru o pornire usoară si de incredere.

Husqvarna si-a prezentat excelentele modele motocross din lineup-ul 2017 - WB

WP Performance Systems a construit si cadrul de crom molibden hidro-format, care a fost proiectat cu parametrii atent calculati ai planului longitudinal si flexiunii torsiunii, pentru o manevrabilitate superioara si usoara. In vederea sporirii functiei de suspendare si a imbunatatirii simtului sasiului in ansamblu, toate modelele in patru timpi au fost dotate cu motoare din aluminiu, usor montabile.

Noile furci WP AER 48 fata, prezente in toata gama de motociclete Husqvarna cum mentionam, sunt super usoare, usor de reglat, oferind o un feedback perfect pilotilor, indiferent de conditii, intr-o simbioza totala cu sasiul. Unic la modelele Husqvarna este subcadrul compus din trei piese si care a fost confectionat in proportie de 30% din fibra de carbon, care pe langa faptul ca este extrem de puternic, cantareste doar 1,4 kg.

Atasat la cadru, apare o alta noutate in materie, inovatoarea scarita cu auto-curatare, care impiedica si previne murdaria atunci cand se urca intr-un decor plin de noroi sau se deplaseaza prin santuri adanci. Ca rezultat, scarita mereu revine in pozitia originala, gratie unui sistem cu arc.

Magura asigura un ambreiaj de inalta calitate care functioneaza in orice conditii, aproape fara nevoie de mentenanta si se cupleaza perfect oricand. Sistemul de blocare ODI vine impreuna cu un ansamblu de accelerare inovator, cu reglaj usor si capacitatea de modificare a progresiei clapetei de acceleratie, prin schimbarea unei came.

Husqvarna si-a prezentat excelentele modele motocross din lineup-ul 2017 - 2017

Imaginea e intregita de radiatoarele WP, un rezervor din politena de 7 litri, o cutie de aer usor detasabila fara unelte, jantele cu spitele din aliaj DID si huburi CNC, o imagine a avansului tehnologic fata de orice exista pe piata.

Noul lineup 2017 Husqvarna cu modelele motocross va fi disponibil incepand din luna urmatoare la orice dealer autorizat Husqvarna, de unde se pot obtine si date privind pretul si alte dotari optionale.