Surprize uriase la HUNTTHEWOLF 2024

Surprize uriase la HUNTTHEWOLF 2024

25.05.2024

Dupa cinci zile de curse care au durat fiecare cateva ore, doar 10 secunde au decis victoria in cea de-a 17-a editie a celei mai dificile curse de ATV-uri din lume. 10 secunde. Dar au fost mai multe surprize: din 50 de piloti din 12 tari, 31 de concurenti au ajuns la final. Acest lucru este mai mult decat asteptat si poate datorita editiei „soft”-Extreme. Mai mult, castigatorul general, suedezul Fredrik Bäck, nu a castigat nicio zi, iar neasteptatul castigator de doua zile, romanul Marian Bordea, a ajuns pe locul 4 la general. In plus doi dintre principalii favoriti, Cosmin Bistrian si Craete Madalin, au pierdut toate schimbarile de podium din diferite motive. Si apoi a fost performanta coplesitoare a CFMOTO. Ok, anul trecut, cel mai bine vandut ATV-uri din Europa a ajuns pe podium. Dar anul acesta au dominat cumva HUNTTHEWOLF: 1 si 2 in prima zi de cursa, 3 si 4 in a doua zi, 3 si 4 si 5 in a treia zi, pozitiile 2+3+4+6+7+10 in ziua a patra si pozitiile 1+5+6+8 in ultima zi. Acest rezultat a fost obtinut in lupta directa cu niste Polaris si peste 40 de Can-Am, marca care domina HUNTTHEWOLF din 2007.

 

 

Asadar, dupa nesfarsite urcari brutale si coborari groaznice in seara celei de-a patra zile, cei doi piloti CFMOTO Radu Lungu si Levi Horvath au fost aproape la egalitate in fruntea clasamentului general, cu 8 minute de timp de avans pe Fredrik cu Can-. A.m. Prima victorie CFMOTO a lui HUNTTHEWOLF a fost la indemana. Dar mai ramasese o zi de curse. Apoi, imediat, la 9.30 a.m., incepe cea de-a cincea masa, urmata de 15 kilometri salbatici prin fantasticul peisaj montan al Transilvaniei - pana la acest mic canion. Levi si Radu au ajuns acolo intr-o pozitie de conducere. Dar dupa cum a spus cel mai bun pilot roman de ATV in prezent, Bistrian Cosmin, dupa a treia zi de cursa: pentru a castiga cursa tuturor curselor, ai nevoie si de putin noroc. Iar norocul nu a fost de partea CFMOTO. De fapt, cei doi piloti romani de ATV-uri CFMOTO, Levi si Radu, ar fi avut nevoie de... concentrare,  mai mult decat noroc. Dar, impotriva tuturor motivelor, au intrat in canion si au mers pana acolo, desi stiau ca nu a fost anuntat niciun troliu la HTW-24 si ca traseul GPS dat ducea spre dreapta peste margine, pana in varful canionului. in 40 de secunde. Dar, cu toate acestea, au petrecut 10 minute ridicand canionul. Cand greseala a fost recunoscuta, era prea tarziu, in ciuda unei calatorii furioase pentru a ajunge din urma grupul lider. Coechipierul Cosmin a salvat onoarea pentru CFMOTO cu a doua victorie a unei zile de curse, dar in final Levi si Radu au ajuns chiar in spatele „nebunului” Fredrik. Suedezul a condus o cursa excelenta, in ciuda unei accidentari, si atunci a fost norocosul castigator cu peste 10.000 de euro in premii si o intrare gratuita pe tot parcursul vietii la cea mai provocatoare cursa de ATV-uri din lume: HUNTTHEWOLF.

 

 

 

Te-ar putea interesa si:

Pachetul de servicii KTM la 2024 ISDE

Dupa succesul din anii anteriori pe circuit, KTM extinde din nou Pachetul de Service ISDE pentru raceri. 2024 FIM International 6 DAYS Enduro (ISDE) va avea loc pe teritoriul de acasa al lui Josep Garcia, in orasul de nord-vest Silleda, Spania, intre...

Citeste mai mult