Billy Bolt, de neoprit si in Romania – etapa 4 din Campionatul Mondial de SuperEnduro 2024

Billy Bolt, de neoprit si in Romania – etapa 4 din Campionatul Mondial de SuperEnduro 2024

22.01.2024

Marele Premiu al Romaniei a facut senzatie pe BTArena – Cluj si cu siguranta va ramane in istorie nu doar pentru debutul SuperEnduro-ului in tara, cat si pentru drama traita de piloti la fiecare colt al traseului – Motoclub-ul Haita Deva a reusit sa puna in scena un mega eveniment! ATH Moto a fost prezent in calitate de sponsor.

Au trecut cateva sezoane de cand un rider a fost capabil sa invinga perechea puternica a lui Billy BOLT si Jonny WALKER cand vine vorba de AKRAPOVIC Superpole, dar in aceasta seara la Cluj vedeta a fost suedezul Eddie KARLSSON, cu cel mai rapid timp si cu cea mai buna alegere pe grila. Acest rezultat grozav a dat roade, deoarece KARLSSON a castigat si premiul Airoh Holeshot si a terminat pe locul cinci la general in GP: cel mai bun rezultat al anului pentru suedez.



Billy Bolt, mai puternic decat durerea

 

Pilotul Husqvarna Factory racing se accidenteaza din nou, in turul patru din prima mansa, exact la acelasi picior „slabit” in Germania. Tot in prima mansa este depasit si de Jonny Walker ce a luat rapid conducerea cursei si a mers fara greseala pana la final. Tot in prima mansa, Manuel Lettenbichler reuseste sa faca o revenire spectaculoasa, de pe ultimul loc pana pe 3, pe un traseu unde depasirile pareau imposibile!

In mansa doi, ii avem pe Mitch Brightmore la conducere cu Bolt si Walker ca urmaritori. Aici vine inca o cazatura a lui Bolt ce il arunca pana pe locul 5 la jumatatea mansei. Walker il depaseste pe Brightmore in acest timp si cand cursa parea castigata, cade cu exact un tur inainte de final. Aici, din nou, de nicaieri – apare Bolt! Si ghici ce, castiga mansa cu numarul 2!

Main Event-ul avea sa fie totul sau nimic pentru Bolt si Walker, care pentru prima data s-au aflat la egalitate de puncte! Starul mansei a fost Eddie Karlsson ca prim pilot plecat de la start si in spatele lui a inceput un adevarat spectacol oferit de Manuel Lettenbichler, Billy Bolt si Jonny Walker. Depasiri specaculoase, publicul in delir, iar fiecare obstacol sarit de Bolt, fiecare depasire a fost recompensata cu urale!

Clasamentul final il vede din nou pe Bolt castigator, urmat de Walker pe doi si Manuel Lettenbichler pe trei – lucru ce confirma faptul ca inca un podium pentru pilotul KTM se datoreaza schimbarii motocicletei, Letti trecand pe 300 TBI.

Marele Premiu al Romaniei a fost un show remarcabil al sezonului, cu fani pasionati, cunoscatori si entuziasmati care au aplaudat vedetele sportului in timp ce au parcurs una dintre cele mai grele piste de pana acum. Campionatul Mondial MotoZ FIM SuperEnduro isi incepe acum a doua parte a sezonului cu GP Ungariei pe 3 februarie la Budapesta. 

 

Credit Foto: MotoZ FIM SuperEnduro World Championship


Etapa 4 din Campionatul Mondial de SuperEnduro 2024 a avut loc pe BTArena - Cluj.

Te-ar putea interesa si:

Incep inscrierile pentru Rabla Clasic si Rabla Plus!

ATVRom anunta lansarea celei de-a 20-a editii a Programului Rabla Clasic si a celei de-a 9-a editii a Programului Rabla Plus. Incepand de marti, 19 martie 2024, ora 10:00, persoanele fizice sunt invitate sa se adreseze producatorilor validati pe...

Citeste mai mult